Ilyen volt az ősz a számok tükrében

A szezon előtt megfogalmazott céljának megfelelően a Budai Farkasok-Rév Group a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának első helyén áll a bajnokság féltávjánál. A következőkben összefoglaljuk, milyen teljesítmények álltak az őszi elsőség mögött.

Koi Endre csapata tizenkét fordulót követően veretlenül, egyetlen döntetlen mellett tizenegy győzelmet begyűjtve vezeti a tabellát. Játékosaink 366 gólt lőttek, miközben 303-at kaptak, gólkülönbségünk +63. Ez meccsenkénti átlagban 30,5 lőtt és 25,25 kapott gólt jelent, vagyis javarészt több, mint ötgólos győzelmeket arattunk. Lőtt gólok számában egyébként nem ligaelsők a Budai Farkasok, hiszen a PLER-Budapest (367), illetve a  BFKA-Veszprém (372) is megelőzi őket ebben a statisztikában, ugyanakkor kapott gólok tekintetében (a PLER-rel holtversenyben) a legjobbak vagyunk a mezőnyben, ez pedig a remek védekezést dicséri. A remek védekezés pedig az egyéni kvalitások mellett a szintén kiváló csapatmunkát, amiből Korsós Ádám, Szövérdffy Szabolcs és a többiek egyaránt bőséggel kivették a részüket. Az őszi eredmények ugyanis nem valósulhattak volna meg, ha minden egyes Budai Farkasok-játékos akár kezdőként, akár csereként ne tett volna hozzá valami pluszt a csapat produkciójához.

Ami az egyéni teljesítményeket illeti, legeredményesebb játékosunk Nourelden Khaled a maga 74 góljával. A szélső ezzel az NB I/B góllövőlistáján a negyedik; csak a veszprémi Andrej Pergel (90), a pestszentlőrinci Schekk András (76) és a szigetszentmiklósi Újvári László (75) találtak többször a kapuba. Ezen a listán szintén előkelő helyen áll csapatunkból Kecskeméti Tamás (52), valamint Németh Alex (45).

Vitathatatlanul a bajnokság legjobb kapusa volt ősszel Tóth Norman, aki 126 védést mutatott be 36%-os hatékonysággal, ami magasan a legjobb mutató a mezőnyben. Összehasonlításképpen: a vonatkozó listán második százhalombattai kollégája, Kovács János 28%-os védési aránnyal blokkolt 88 lövést. Kovács nevéhez köthető a legtöbb védett hétméteres is, szám szerint hét, ezen a téren Tóth Norman a második legjobb, hat hatástalanított büntetővel.

Az ősszel húsz játékosunk lépett pályára felnőtt bajnoki mérkőzésen. Közülük nyolcan mindegyik meccsen szerepeltek. A csapat átlagéletkora 24 év, tehát kifejezetten fiatal együttes vezeti az NB I/B tabelláját és ebből is adódóan szép jövő előtt állhat ez a társaság.

Hajrá, Farkasok!

Megosztom a cikket