Illényi Katica koncertje ismét Budakeszin

Illényi Katica művésznő Budapesten született, de jelenleg Budakeszin él. Az elmúlt években számos komolyzenei és dzsesszkoncerten láthatta a közönség. A tavalyi nagysikerű budakeszi koncert után most, május 28-án, szerdán 19 órakor ismét találkozhatunk vele az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

 

„A komolyzenét szeretem, tisztelem, megnyugtat, a könnyűzene meg szórakoztat.
Egyensúly van bennem a zene terén is és az élet minden területén.
A harmóniára törekszem, a természet, a lélek és a szellem egyensúlyára, ez önkéntelen és ezért boldog vagyok.”

– Illényi Katica

 

Illényi Katica Budapesten született, de jelenleg Budakeszin él. 2002-től önálló karrierbe kezdett. Évente adott saját szervezésű, nagyszabású koncerteket, mindig új repertoárral a komolyzene és a jazz műfajában. Koncertjein felcsendültek a klasszikus hegedűirodalom gyöngyszemei, valamint filmzenék, Csajkovszkij, Paganini, DvořákGershwinMorriconeMichel Legrand és John Williams zenéi mellett a magyar zeneszerzők BartókKodály ZoltánLiszt FerencWeiner Leó művei is helyet kapnak.

 

Elkötelezettje lett a magas színvonalú könnyűzenének, rendszeresen ad jazz koncerteket, melyekben énekel, hegedül, és táncol. Sokoldalú előadásaival bizonyítja, hogy van átjárhatóság a különböző zenei irányzatokban, hidat képez a kultúrák között. Személyisége, szakmai felkészültsége, munkássága lehetővé tette, s egyben legfőbb céljává is, hogy népszerűségén keresztül minél szélesebb társadalmi rétegekhez eljuthasson a komolyzene, a jazz és az igényes „könnyebb” műfaj is.

 

Az elmúlt években számos komolyzenei és jazz koncerten láthatta a közönség. A tavalyi nagysikerű budakeszi koncert után most május 28-án szerdán 19 órakor ismét találkozhatunk vele az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

 

Illényi Katica a hegedűvel lopta be magát az emberek szívébe, és most újabb, láthatatlan varázslatra készül új hangszerével, az ismeretlen thereminnel.

 

Nagyon kevesen játszanak thereminen a világon, ugyanis nagyon nehéz megtanulni. Pusztán gesztusokkal lehet megszólaltatni, anélkül, hogy a zenész magát a hangszert megérintené. A hangok a hangszer két antennája közötti rádióhullámok megszakításával keletkeznek, a művész a levegőben fogja le a hangokat.

 

A ritka hangszert 2014. január 4-én, újévi koncertjén a Müpában mutatta be a nagyközönségnek, melyet itt a budakeszi koncerten is hallhat és láthat a közönség.

 

Jegyek már kaphatók 2800 Ft-os áron az Erkel Ferenc Művelődési Központban!

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket