Idén először: nyári színház Budakeszin!

Varga Lóránt: Kővel, kő nélkül c. műve 2015. augusztus 27-29. között 20 órai kezdéssel a makkosmáriai templom kertjében.

 

 

A Budakeszit körülölelő erdőkbe feltöltődni, pihenni járnak kicsik és nagyok. Augusztus 27-29. között 20 órai kezdéssel, különleges élménnyel szeretnénk emlékezetessé tenni az erdei sétát a makkosmáriai templom kertjében.

Az alkonyi lombok halk, sejtelmes rezdülése ezúttal a makkosi csoda történetét bemutató színjátékot vezeti be. Angyali zene és fények játéka teremti meg a történet hangulatát, amely egyszerre valódi és fantasztikus. Mindez majdnem háromszáz évvel ezelőtt kezdődött, de folytatódik ma is mindennap, azokban, akik hittel és reménnyel keresik fel a Budakeszi határában lévő makkosmáriai templomot.

A színdarab, Varga Lóránt: Kővel, kő nélkül című műve Budakeszi történetének egy kivételes eseményét, és annak jelen pillanatig tartó hatását mutatja be. Traub János szőlőműves Budakeszi határában egyszer csak szembe találja magát a szenvedő Krisztus arcával. A jelenés, melyet csak ő lát, események sorozatát indítja el, emberek ezreinek életére hat, jel lesz, láthatatlan erőforrás, mely ma is ott van a színdarab helyszínén. Az előadók neves színészek (Fazekas Andrea, Ivancsics Ilona színművésznők, Csík Csaba, Szélyes Imre, Incze József, Sinkovits-Vitay András színművészek) és budakeszi polgárok, az egykori szemtanúk leszármazottai.

Jöjjenek el, nézzék meg a színdarabot, ha kivételes élményre vágynak a nyárvégi estén!

Jegyek elővételben 1500 Ft-os áron kaphatóak a Polgármesteri Hivatal (Budakeszi, Fő u. 179.) ügyfélszolgálatán, valamint az Erkel Ferenc Művelődési Központban (Budakeszi, Fő u. 108.), interneten rendelhetők az info@efmk-budakeszi.hu email címen, vagy telefonon: 06-23- 451-161.

A jegy ára helyszínen: 2500 Ft.

 

Akiknek nehezére esik a séta a templomig, igénybe veheti az önkormányzat által indított kisbuszt, mely a Fő utca és az Erdő utca kereszteződésében várja az utasokat 19.10 és 19.30 órakor a színielőadás napjain. A templomtól 21.20 és 21.40 órakor indul vissza a busz.

Megosztom a cikket