Gőzerővel dolgozik a Kulturális Tanácsadó Testület

Budakeszi kulturális tanácsadó testületének ülésén téma volt az augusztusi Családi Nap, valamint a szeptemberi önkormányzatiság fennállásának 25. évfordulójára tervezett ünnepség is.

 

Az önkormányzatiság 25. évfordulójáról, Budakeszi 15 évvel ezelőtti várossá avatás megünnepléséről és a testvérvárosi kapcsolatok ápolásáról egyeztetett a Budakeszi Kulturális Tanácsadó Testület a júliusi ülésén.

 

Az elnök úr, Prof. Dr. Hámori József elmondta: a testvérvárosi kapcsolatoknak köszönhetően a lichi delegáció betekintést tudott nyerni Budakeszi életébe, egy olyan városéba, ahol a különböző nemzetiségek a település történetében mindig is békésen tudtak egymás mellett élni. Azok a vendégek, akik láthatják Budakeszit, jó hírét tudják majd vinni az országnak, ami különösen fontos akkor, amikor ellentmondásos vélemények jelennek meg Magyarországról.

A Kulturális Tanácsadó Testület ülésén hosszasan egyeztettek arról, hogy milyen tartalommal töltsék meg a városunkba látogató vendégek programját. A kitűzött cél az, hogy minél több értéket mutassanak be Budakesziről.

Szintén kiemelt figyelmet fordított a Kulturális Tanácsadó Testület az önkormányzati rendszer 25. évfordulójára, mely prof Dr. Hámori József szerint a demokrácia egyik alappillére. A testület elnöke azt a példát hozta fel, hogy a város lakói megválasztják a maguk vezetőit, akiknek az a dolguk, hogy minél jobban dolgozzanak a településért, és ha a lakók elégedetlenek, akkor új vezetőket választanak. Hámori professzor szerint az önkormányzati rendszer megszületésével helyben is megszületett a demokrácia. Ez lesz a fő üzenete a szeptember 30-án megrendezésre kerülő ünnepségnek is, mely a Budakeszin működő önkormányzatiság 25 évéről szól majd, valamint arról, hogy a település 15 esztendeje kapta meg a városi státuszt.

Az önkormányzatiságot bemutató film is készülőben van, amelyet ősszel a Buda Környéki Televízión tekinthetnek meg a tisztelt nézők.

 

Matsinhe Dénes

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket