Félmaraton 2015

Az erő legyen veled – a Csillagok háborúja című filmre utaló – jelmondattal pénteken, október 23-án reggel kilenckor rajtolt el Budakesziről a Félmaraton mintegy ötszáz fős mezőnye. A Temető utcából induló, és a budai MOM parkig tartó, összesen 21,09 kilométeres távot az indulók közül szinte mindenki lefutotta. Budakeszi képviseletében Győri Ottilia polgármester is teljesítette a kihívást, azonban városunk lakói közül sajnos csak kevesen vállalkoztak a megmérettetésre.

 

 

Budakeszit képviselve Czifra Zsuzsanna, az oktatási, kulturális és egészségügyi bizottság elnöke sütötte el a startpisztolyt.

Az eseményen tiszteletüket tették a fiatalon elhunyt kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok magyar kenus Kolonics György szülei is.

 

 

 

 

A futóverseny a budai hegyvidéki területeken, Budakesziről indulva és a XII. kerületi Csörsz utcai sportcsarnokba érkezve a Budakeszi út – Jánoshegyi út – Tündérhegyi út – Mátyás király út – Istenhegyi út – Nagyenyed utca – Alkotás utca útvonalon haladt. A Budakeszi út városhatár és Jánoshegyi út közötti szakaszán 9:00 és 10:00 között korlátozták a centrum irányú közúti forgalmat, melyben a Budakeszi Rendőrőrs és a Budakeszi Városi Polgárőrség működött közre.

 

A hegyes-völgyes útvonal jóval komolyabb próbatétel elé állította a résztvevőket, mint egy “hagyományos” síkvidéki futóverseny.

Akik nem egyedül, hanem párban indultak, 9+13 kilométert tettek meg.

FOTÓGALÉRIA ITT.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket