Felelős kutyatartás. Komolyabban kellene venni…

Mindig pórázon sétáltasd a kutyát. Az erdőben és a városban is.
A képen Mara őzünket látjátok, aki komoly sérüléseket szenvedett egy póráz nélkül sétáltatott kutya miatt.
A Vadasparkban jelenleg továbbra sincsenek látogatók, de a körülöttünk lévő erdőkben sokan sétáltatják kutyáikat, tesznek kisebb-nagyobb túrákat kedvenceikkel.
Egy ilyen séta során történt, hogy egy elengedett kutya beszabadult a Vadasparkba és alaposan ráijesztett a békésen csemegéző őzeinkre. Sajnos addig ugatott és futott a kerítés mellett, amíg Mara a rémülettől össze-vissza törte és horzsolta magát.
Ilyen esetek a vadonban is könnyen előfordulhatnak, hiszen a kutyák ösztönösen reagálnak a vadállatok illatára és hajtani kezdik azokat. Mindezzel sajnos egy másik állat életét veszélyeztetik.
Kérünk minden gazdit, hogy vigyázzon a kutyájára! Nem véletlen az a szabály, hogy természeti területen pórázon kell vezetni kedvenceinket. Különösen igaz ez a Vadaspark kerítése mellett, illetve annak legalább 200 m-es körzetében, hiszen állataink élete a tét!
Köszönjük!
A felelős kutyatartásról további jó tanácsinkat az alábbi linken olvashatjátok: https://budakeszivadaspark.hu/hogyan-legyel-felelos-kutyatarto
 
Megosztom a cikket