Eucharisztikus emlékkeresztet avattak a makkosmáriai kegyhelynél

A makkosmáriai Angyalok királynéja kegytemplom előtti, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából állított emlékkeresztet Filó Kristóf kanonok, főesperes áldotta meg.
Az augusztus 25-i eseményen ünnepi beszédet mondott Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója, és Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott.
A rendezvényen részt vett Kiszelné Mohos Katalin Nagykovácsi polgármestere, a budakeszi önkormányzat képviseletében pedig ’Sigmond Bertalan alpolgármester, valamint Bakács Bernadett és Dr. Dömötörné Papp Hargita önkormányzati képviselő is.
„Én, mint vallásos ember, örömmel állok itt emellett az öt méter magas és három méter széles, közel egytonnás kereszt mellett, amelynek jelentősége nem a fizikai paramétereiben keresendő, hanem abban a mondatban, amely ott szerepel rajta: Minden forrásom belőled fakad” – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottójára utalva az avatóünnepségen.
Hozzátette: a kormány a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel együttműködve igyekszik megőrizni Magyarország természeti kincseit, ennek köszönhetően több felújított turistaházat adtak át közösen, ápolják a turistaútvonalakat, és így került a pihenőhelyre az emlékkereszt.

Megosztom a cikket