Ételfőző verseny. Főzzön Ön is!

Nagymamák, anyukák, konyhatündér apukák, baráti társaságok, gyermekek figyelem! Budakeszi Város Önkormányzata 2016. augusztus 21-én (vasárnap) a XXII. Családi Nap Fesztivál keretében egész napos ételfőző versenyt hirdet a Farkashegyi Repülőtéren.

 

Nevezési kategóriák:

 

  1. Pörköltek, paprikások, tokányok (az ételhez illő és jól megválasztott köreteket a zsűri pluszként értékeli)
  2. Összetett, különleges levesek (pl. gulyásleves, babgulyás, palócleves, gombócleves, halászlé stb.)
  3. Káposztás ételek (pl. székely, töltött, stb.)

4.  Egyéb, szabadtűzön készült ételek, kreációk (pl. slambuc vagy más tészták, vegetáriánus ételek, grillek, stb.)

A jelentkező csapatok kb. 20-25 fő részére ízletes bográcsos vagy szabadtűzön elkészí­tett ételt főznek, a tűzifa kivételével minden hozzávalót maguk biztosítanak.

Nevezés módja:

Az ételfőző versenyre bárki jelentkezhet, gyermekek, felnőttek, családok, baráti társaságok, civil szervezetek és vállalkozások egyaránt. Postán, személyesen (Budakeszi Polgármesteri Hivatal Titkársági csoport, Budakeszi, Fő u. 179.), faxon (06-23-535-725), vagy e-mailen (pm.titkar@budakeszi.hu) a csapat fantázianevének, a főszakács nevének, az elkészítendő étel nevének, kategóriájának és az étel receptjének a megküldésével.

Nevezési díj:

Nevezési díj csapatonként 3.000 Ft, melyet a nevezési határidőig 2016. augusztus 15. hétfő 10 óráig kérünk befizetni a polgármesteri hivatal pénztárába, vagy átutalással az önkormányzat 11742348-15390022-00930000 OTP bankszámlaszámára. A közleményben kérjük feltüntetni: ételfőző verseny. A nevezési díj befizetésének elmulasztásával a csapat az ételfőző versenyen nem vehet részt!

 

Díjazás:

Az ételeket szakmai zsűri értékeli és díjazza. A verseny abszolút győztese nyeri el Józsa Lajos nemzetközi szinten elismert, Budakeszin élő szobrászművész alkotását, a vándordíjat. Ezt a vándordíjat az nyerheti el véglegesen, aki három alkalommal abszolút győztes lesz. Minden kategória első három helyezettje oklevelet, ajándékcsomagot és érmet kap. A gyermek-csapatok különdíjban részesülnek. Minden kategóriában az első helyezett receptjét közzétesszük a Hírmondó 2016. évi szeptemberi számában.

 

 

Nevezési határidő: 2016. augusztus 15. 10 óra


A csapatok egy kategórián belül egy étellel indulhatnak. A verseny napján a hivatalos kezdési időpont 7.30 óra. Ezen időpontot megelőzően a csapatok elfoglalhatják helyüket, előkészülhetnek, de a főzést nem kezdhetik meg. A főzés helyét a helyszínen, a szervezők jelölik ki.

Főzzön Ön is!

Megosztom a cikket