Erdélytől Budakesziig

Kovács Emil Lajos erdélyi, Szatmárnémetiben élő, nagybányai festőóriások hagyatékát folytató festőművész kiállítása 2013.október 20-tól november 3-án 14.00 óráig még megtekinthető!

 

 

 

 

 

A Budakeszi Határon Túli Magyarokért Református Templom Kálvin Terme (2092 Budakeszi, Fő u. 159.) adott otthont a tárlatnak.
A kiállítás megnyitója hatalmas sikert aratott. Oxfordról, Svájcból, Felvidékről, Délvidékről és Magyarország különböző városaiból látogattak el a Kovás Emil Lajos festészetét kedvelők.
Immáron két éve szervezem már ezt a kiállítást. Két hétre befogadta Budakeszi.
A kiállítást Boros Péter nagytiszteletű úr, Szatmári Elemér Romániához tartozó Erdélyben, Pusztadarócon református lelkész Úr; és jómagam Szathmáry Olga Ottília költő szervezte.

A műsorban felléptek:
Kovács Adél (a festőművész lánya) Zelk Zoltán ?Kamaszkorom verselő vidéke? versét szavalta el
Vajdicsné Hegedűs Zsuzsanna a Csángó-himnuszt énekelte,
én (Szathmáry Olga Ottília) saját versem felolvastam ?IN MEMORIAM FERENCZY-MIKOLA HÁZ? címmel
Szatmári Elemér Pusztadaróci Református lelkész méltatta, Kovács Emil Lajos festőművész barátjának életútját, valamint:

Páskándi Géza ?Puszta felől?, Tündéri játék, Kányádi Sándor ?Előhang? versét mondta el?

A Református Fiatalok Zenekara (Zenekarvezető: Fehér Bence gitár, Fehér Huba basszusgitár, Sashegyi Soma zongora) Cseh Tamás “Csönded vagyok” szerzeményét saját feldolgozásban és más átiratokat is játszottak, miközben a közönség a festményeket csodálta.

Nagy tisztelettel köszönöm elsősorban Kovács Emil Lajos festőművésznek, hogy festményeivel és jelenlétével megtisztelte Magyarországot és Budakeszit. Boros Péter nagytiszteletű Úrnak, hogy rendelkezésre bocsátotta a kiállítás számára a Kálvin Termet. Szatmári Elemér Pusztadaróc református lelkésze nélkül nem jöhetett volna létre a kiállítás. A profi fotókat Samu Ferenc fotóművész készítette. Hálás vagyok a megjelent Drága közönségnek, hiszen az Ő szívükbe szerettem volna a boldogság napsugarát felizzítani.

Tisztelettel: Szathmáry Olga Ottília költő

Megosztom a cikket