?Erdei kalóz leszek!? ? Kalandpark nyílt Budakeszin

A Pilisi Parkerdő Zrt. területén lévő Vadaspark tőszomszédságában megnyitotta kapuit, és máris a gyerekek kedvence lett a Kalandpark.

 

?Ez az új kalandpark sok örömöt fog nyújtani a környék gyerekeinek. Ötféle pályát alakítottunk ki, ezek különböző nehézségűek, életkorok szerint. Mivel veszélyes üzemről van szó, a szabályok betartása különösen fontos ? mondta nyitóbeszédében Szabó Ferenc, a Pharmainvest Kft. ügyvezető igazgatója. A legnehezebb pálya esetén nem árt, ha nincs tériszonyunk (80 méteres csúszás), ha tudunk koncentrálni, de nem hiányozhat az erő és bátorság sem. A kalandpark egyszerre szórakozás és ügyeskedés.

Augusztus 1-jétől folyik a próbaüzem, és hat hét alatt 1500 látogatót számoltak, főleg gyerekeket.

Az ügyvezető igazgató köszönetet mondott a vadaspark ügyvezető igazgatójának, a Pilisi Parkerdőgazdaságnak, a kalandpark építőinek, építésvezetőjének, az engedélyező hatóságoknak, hogy nem gördítettek akadályt az építkezés elé. Jövőre kombinált jegyek bevezetésére készülnek, közös rendezvényeket terveznek a Vadasparkkal.

Budakesziek figyelem! Minden évben ki lesz jelölve egy nap, amikor a budakeszi gyerekek ingyen látogathatják a kalandparkot. Úgy gondoljuk, hogy ez egy szép, udvarias gesztus.

Szabó Péter, a Vadaspark ügyvezető igazgatója kis történelmi kitekintést tett. Megemlékezett a Vadaspark 1979-es nyitásról, amelynek éves szinten 150 000 látogatója volt. Minden évben történik valamiféle fejlesztés, ezek körül idén ? kétségtelenül ? a kalandpark kiemelkedik. Kiegészíti a Vadaspark szolgáltatásait, hiszen eddig csak piknikezni, lovas kocsizni lehetett, most a kalandpark is rendelkezésre áll.

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia, Budakeszi polgármester asszonya is, aki egy Coelho-idézetet hozott magával: ?Egyetlen kaland többet ér, mint ezer egyforma nap, amit kényelemben töltünk.? A kalandokra szüksége van az embernek, hiszen olyan élethelyzetekbe kerülünk, amilyenekbe a hétköznapok során nem kerülhetünk. Ezután nagy taps közepette átvágta a kalandpark szalagját, így hivatalosan is megnyílt az új intézmény. A polgármester asszony megjegyezte, azzal a feltétellel vállalta el megnyitót, ha az átadás napján a budakeszi gyerekek ingyen kipróbálhatják az új létesítményt.

Zámbó Péter, a Pilisi parkerdő Zrt. vezérigazgató a fejlesztésekről beszélt. Jelenleg a parkerdő területén 2 turistaház felújítása történik. Folyik a turista jelzések karbantartása, a források tisztítása. Természetesen a legfontosabb újítás maga a kalandpark, aminek küldetése van: a parkerdő a gyerekekért! Jövőre a Telki és Budakeszi között, a Csergezán-kilátó parkolójának megépítése a legnagyobb feladat.

A hivatalos megnyitó végén a Buda Környéki Televízió riportere is kipróbálta a Kalandparkot. A végén kiderült: nem is olyan könnyű kalóznak lenni!

 

Szabó Tibor Mihály

 


A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket