Elsőáldozás + videófelvétel

A katolikus közösségeknek talán az egyik legszebb ünnepe az elsőáldozás. Idén 54 gyermek járult először az Úr asztalához.

 

Amikor fehér ministránsruhába öltözve ? ami jól kifejezi, hogy tiszta lélekkel járulnak az oltárhoz, hiszen előtte egy nappal a gyermekek elvégezték első szentgyónásukat ? elindultunk a templom lépcsőjén, minden más lett. Ezt igazán csak az látja, aki részt vesz a szertartás próbáin. Amikor még a dolog nem élesben megy, a gyerekek nyugodt szívvel adják hétköznapi önmagukat, de amint fehér ruhába öltözve vasárnap reggel elindulunk a templom lépcsőjén, egészen megváltoznak.

 

 

 

 

A szentmise megható és gyönyörű volt; ahogy azt a hívek megszokhatták, sok ministráns segítette Kristóf atya szolgálatát, és természetesen közreműködött az egyházközség mindkét kórusa is, szebbé téve a liturgiát. Felemelő érzés volt, amikor a hitvallást helyettesítve, a gyermekek égő gyertyával a kezükben megújították keresztségi fogadalmukat, majd szülők és gyermekek olvasták fel az egyetemes könyörgéseket. A legmeghatóbb pillanat mégis az volt, amikor sorban odajárultak Kristóf atya elé, és fogadták kezéből Krisztus Testét, aztán közösen, imádságban adtak hálát az Oltáriszentség ajándékáért, amiben részesültek. A szentmise után egy kis szeretetlakoma várta a gyermekeket, hozzátartozókat, aminek előkészítésében, felszolgálásában fiatalok segédkeztek.

 

Hálát adunk a szülőknek gyermekeik keresztény nevelésükért, hogy idáig segítették őket a hitben, hiszen a gyermekek elsős koruk óta járnak rendszeresen hittanórára, szentmisére, az idei tanévben heti két hittanóra segítette őket az elsőáldozásra való előkészületben.

 

Az elsőáldozók névsora:

André Dóra; Antal Sándor; Balczó Botond; Barkóczay Veronika; Bárczi Dorottya; Bartos Linett; Bede Jakab; Bosznai Bodza Emese; Bridge Henry; Buzár Zsófia; Czifra Barnabás; Csirke Vencel Gábor; Deák Júlia; Eszes Hanga; Fillinger Kornélia; Földi Anna; Gruber Bettina; Gulyás Csaba; Győri Kamilla; Jász Anna Nóra; Juhász Balázs; Juhász Zsombor; Kapiller Csilla; Kasza Bence Antal; Kisgyörgy Adrienn; Kovács Kincső; Lendvay Tardos; Lengyel Márk Mihály; Magasvári Gergő; Makalicza L. Márk; Martin Botond; Náray Dóra Mária; Németh Ágnes; Németh Barnabás; Pallós Bálint; Pákozdi Zsuzsanna; Pap Dániel Zoltán; Peller Lívia; Peszmeg László; Rétháti Júlia; Schrotti Mátyás; Somogyi Csege Zolta; Somogyi Mária Blanka; Spiriev Artemon; Süli Laura; Szabó Dániel; Szabó Réka; Szabó-Temple Márk; Szeremley Bora Veronika; Vadon Attila; Wilhelm Szimonetta; Zágoni Petra; Zágoni Regina Erzsébet; Zsömbör Zsófia.

 

Dominika nővér

A fotógaléria itt megtekinthető.

 

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket