Elkezdődtek a pingpongedzések

Lehet, hogy egy országos bajnok sportkarrierje kezdődik el mostantól Budakeszin. A nyáron bejegyzett Budakeszi Amatőr Asztalitenisz Egyesület szeptembertől edzésekkel is megkezdte működését.

 

 

Pósfai Gábor, a Decathlon magyarországi ügyvezető igazgatója, korábbi budakeszi lakos és aktív asztaliteniszező, az egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy kezdetben heti 2 alkalommal lehet majd szervezett keretek között pingpongozni a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium alagsori tornatermében.

Hétfőn és csütörtökön 16-18 óráig a gyermekek és fiatalok számára Bátorfiné Demeter Erzsébet tartja majd az edzéseket. Ő korábban magyar bajnok,  első osztályú válogatott volt, edző képesítéssel rendelkezik. Az utóbbi 10 évben férjével Spanyolországban épített fel sport klubot,12 csapattal, egészen a Szuper Ligáig jutottak. Rengeteg gyermekkel foglalkozott. Most hazatérve nálunk kezdi újra edzői karrierjét.

Felnőttek számára ugyanezen a két napon 18-19 óráig lesz lehetőség örömjátékra. Ez jelenleg edző nélkül zajlik, költségtérítése havonta 3 000 Ft. Ha nagy számban igénylik edző jelenlétét, mert fejlődni szeretnének, akkor az edző óradíjával meg kell növelni a költségeket.

A pingpong olyan speciális sport, mely minden életkorban művelhető, fejleszti a figyelmet, a mozgáskoordinációt, a motorikus készségeket, íráskészséget, ritmus érzéket. Itt nincsenek előnyben sem a magas, sem az erős emberek, a reflex a döntő.  Szórakoztató, hamar sikerélményhez juttat, motivál. Észrevétlenül mozgatja át az egész testet. Jó hatással van a társas kapcsolatokra. Stressz oldó hatású.

A tanfolyamokra jelentkezni a pingpongbudakeszi@gmail.com címen, telefonon az önkormányzat számán: +36 23- 535-710/ 149 számon, Bakács Bernadettnél, illetve személyesen lehet az elérhetőség megadásával az önkormányzat ügyfélszolgálatán.

A tanfolyam szeptember 21-én 16 órakor tartotta első edzését a Prohászka Ottokár Gimnázium alagsori tornatermében.  A szeptemberi órák térítésmentesek, de kérjük, előzetesen regisztráljanak az óra szervezése miatt.

Ha foglalkozás megnyeri tetszésüket, október 5-ig kell befizetni a következő havi költségtérítést: 6 000 Ft-ot. Ezzel véglegesítjük a jelentkezők helyét.
Helyek csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, egy alkalommal maximum 15 fő számára tartunk foglalkozást.

Lezajlott a népszerű éjszakai pingpong bajnokság is szeptember 25-én és 26-án.  A jó hangulatú játék összes résztvevője nyertesnek érezheti magát.

Nyertesein a következők:

Női : I. Skuta Virág

II. Huszár Katalin

III Bánáti Katalin

Férfi: I. dr. Berki Balázs

II. Szemereki Tamás

III.Vasicza Péter

 

Ifjúsági:

 

  1. Szabó Temple Olivér
  2. Mészáros Vince
  3. Mészáros Bence

 

Különdíjat kapott a második napon regisztrálók nyertese: Janács Tibor.

Gratulálunk a győzteseknek!

A Dudok étterem négyszemélyes vasárnapi ebéd felajánlását a hagyományoknak megfelelően a regisztrált játékosok között sorsoltuk ki, ez Seres Tibornak jutott. Ketten a Dechatlon áruház felajánlását, hátizsákot nyertek a sorsoláson.

Az Aeroklub Farkashegy, Bőti László elnök hat sétarepülést ajánlott fel a nyerteseknek.

Köszönjük a Budaörsi Dechatlon áruháznak, hogy ütőkkel, labdákkal, hálókkal, hátizsákokkal, kupákkal támogatta a rendezvényünket!

Köszönjük az Ittott TV előfizetés támogatását is.

Népszerű volt a városunk önkormányzata által biztosított szendvics és üdítő is.

 

Továbbra is minden hétfőn és csütörtökön, szervezett keretek között lehet pingpongozni a Prohászka Ottokár Gimnázium alagsori tornatermében, a Budakeszin Amatőr Asztalitenisz Egyesület szervezésében.

 

 

 

Bakács Bernadett

alpolgármester

Megosztom a cikket