Egy település ? egy szolgáltató

Budakeszin a szennyvíz-elvezetési és -tisztítási szolgáltatást 2013. november 1-jétől a Fővárosi Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság látja el. A 145 éves múlttal és tapasztalattal rendelkező víziközmű-szolgáltató a város ivóvíz szolgáltatása mellett így már a csatornaszolgáltatást is biztosítja.

 

 

A fővárosi Vízművek a főváros és több Budapest környéki település közel 2 millió lakójához juttatja el mindennap a friss és egészséges ivóvizet. Csatornaszolgáltatási tevékenységet leányvállalatai révén 2004 óta végez, 2013. június 1-jétől pedig a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep üzemeltetését is ellátja (a szolgáltatóváltásról itt olvashat részletesen).

Törvényi változtatás okán történtek meg ezek a változások, amelynek egyik lényeges pontja: egy település ? egy szolgáltató. A változásokból a budakesziek keveset fognak észlelni. Budakeszi Város Önkormányzata a Fővárosi Vízművekkel folytatott tárgyalások során elérte, hogy legyen Budakeszin a víz- és csatornaszolgáltatással is foglalkozó ügyfélszolgálati iroda.

 

Minden dolgozót jogfolytonosan veszünk át a Keszivíz Kft.-től ? jelentette ki Haranghy Csaba, a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója. Így automatikusan vonatkozik rájuk az új munkáltatónál érvényes kollektív szerződés minden eleme, például a 13. havi fizetés, cafeteria, munkaruha, műszakpótlék stb.

Azzal, hogy a csatornaszolgáltatási tevékenység egy nagy szakmai múlttal rendelkező szolgáltatóhoz került, ezzel mindannyiunk munkája könnyebbé válik ? nyilatkozta Király Uzor, a Keszi-víz Kft. ügyvezető igazgatója.

A Fővárosi Vízművek az önkormányzat kérésére 3 év moratóriumot vállalt. Az önkormányzat számára nagyon fontosak a Budakeszin dolgozó szakemberek, ezért mindent tőle telhetőt megtett a dolgozók érdekében. Pl.: a Fővárosi Vízművek az önkormányzat kérésére 3 év moratóriumot vállalt.

Dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester asszony köszönetet mondott a Fővárosi Vízműveknek, aki a tárgyalások során végig jó partnernek bizonyult. Megismerve a Vízművek vezérigazgatóját, nyugodt szívvel kijelenti, hogy a Keszi-víz Kft. régi munkatársai az új munkaadónál nagyon jó kezekbe kerültek.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Kapcsolódó cikk:

Keszivíz helyett Fővárosi Vízművek

Megosztom a cikket