EFMK és a kulturális közfoglalkoztatás

2013. november elsején egy olyan országos foglalkoztatási program indult el a Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet szervezésében, melynek célja a kulturális és közösségi értékteremtés, a nemzeti kultúra terjesztése, valamint az értékek megőrzésének szolgálata. A hazánk településeinek mintegy harmadát – így Budakeszit is – érintő projekt 2014. április 30-ig tart és 4000 fő foglalkoztatását oldja meg szerte az országban.

 

 

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ együttműködő partnerként 2013. decemberétől két pályakezdő fiatalnak, Szelcsányi Nórának és Sütő-Nagy Borbálának biztosít állást a kulturális közmunka program keretében.

 

Munkájuk során betekintést nyernek a közösségszervező- és közművelődési munkába, részt vesznek az Erkel Ferenc Művelődési Központ rendezvényeinek megszervezésében, civil szervezetek életében, a helyi kulturális és közösségi értékek feltérképezésében, közösségi koncepciók előkészítésében, közösségszervezésben és más tevékenységekben.

 

Legaktuálisabb feladatként a szintén 2013. decemberében megnyitott, frissen alakult Budakeszi Ifjúsági Klub megalakulásában, szervezésében, propagálásában, programjainak lebonyolításában vesznek részt.

 

Segítik a Keszi Kártya bevezetését, megismertetését a helyi vállalkozók és a lakosság számára.

 

A Nemzeti Művelődési Intézet megbízásából számba veszik a településen működő helyi közösségeket, közösségi tartalmú helyi adatbázisokat alakítanak ki és a helyi értéktárak létrehozása érdekében kutatásokat végeznek.

 

Ezúton is kérjük a helyi civilszervezeteket, vállalkozásokat, intézményeket segítsék munkájukat.

 

EFMK

Megosztom a cikket