Cérnahangversenyek minden korosztálynak

Öt év óta a Cérnahangversenyek több száz gyermek és szüleik fülébe és szívébe juttatták el a zene csodálatos élményét. A közösen átélt élő muzsika visszatérő élménye, közösségünk egyik összetartó ereje. Ez az évad is sok meglepetést tartogat a gyerekek és felnőttek számára egyaránt!

 

Külön öröm és megtiszteltetés, hogy tavaly a Bartók Béla Emlékházban is elindulhatott a sorozat.

 

Az első gyermekhangversenyen Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész, zenei mókamester észrevétlenül bevezeti a gyerekeket a zeneszerzés alkotói folyamatába. A hangverseny végére egy közös művecske is elkészül.

A december 5.-i koncert az adventi városi ünnepségek nyitóhangversenye is egyben.

A Melodika csoportot három kedvelt előadóművész-tanár alkotja: Pödör Bálint (ütőhangszerek), Csernus Katalin (gitár) és Antal Gábor (zongora, melodika.) Céljuk: a komolyzene élményszerű átadása, sokféle hangszerrel, interaktív. módon.

Az évad kiemelt hangversenye 2016. február 6.-án lesz! A hazai zenei élet egyik különleges hangú énekese Bolyki Balázs 2011-ben létrehozta a Bolyki Soul&Gospel Kórust, amit azóta nemzetközi hírnévre emelt. Ritka élményben lesz része a hallgatóságnak. Minden korosztálynak ajánlom ezt a hangversenyt!

Gyermek bérletünk utolsó műsora bizonyítja, hogy mennyi zeneileg különleges tehetségű Gyermek él Budakeszin. Őket szeretném bemutatni ezen az áprilisi koncerten.

 

Számos kérésnek teszünk eleget azzal, hogy idén indítjuk útjára a „Hangon innen, cérnán túl” felnőtteknek szóló hangverseny sorozatot a komolyzene és a jazz műfajában.

Nyitóhangverseny: december 12. szombat 19.00. Vihula Mihajlo ukrán származású világhírű, virtuóz gitárművész estje a Rathauskellerben. (Fő u. 177.)

 

Muzsikás Újesztendőt kíván: Szalóczy Dóra zenetanár

Megosztom a cikket