CBA kontra DK

Egy országos kampány keretében, november 20-án Kakuk György (DK) a CBA áruházlánc bojkottjára kérte fel a lakosságot. A politikus állítása szerint az áruházlánc tulajdonosai levélben invitálták a cég dolgozóit a Békemenetre. Megkérdeztük a CBA kommunikációs igazgatóját is a témában, aki elmondta, hogy semmiféle felszólítás nem volt arra vonatkozóan, hogy kötelező érvényű lenne a Békemeneten megjelenni. Fodor Attila (CBA) hozzátette: politikai szimpátia nélkül mindenkit szívesen és barátsággal és tudásunk legjavával várják üzlethálózatunkba.

 

 

Kakuk György (DK) felhívása:

?1989 késő őszén volt egy négy igenes névszavazás, amelynek az egyik kérdése az volt, hogy kitiltsuk- e a pártokat a munkahelyekről?Akkor a magyar választópolgárok elsöprő többsége úgy döntött hogy: Igen, ki kell tiltani, a munkahelyekre nem való a pártpolitika. Ez egészen  mostanáig állt ez a dolog, egészen addig, amíg nyilvánosságra nem került ennek az áruházláncnak az egyik vezetőjének és tulajdonosának a levele, amelyet az alkalmazottjaihoz írt és arra utasította őket, hogy pártpolitikai rendezvényen vegyenek részt. Ez több ponton is aggályos, megengedhetetlen és elítélendő.

Először is, egy munkaadó, egy tulajdonos, aki hatalmi helyzetben van, nem élhet vissza ezzel a hatalommal és a munkavállalókat, akik ebben a viszonyban kiszolgáltatottak nem utasíthatja őket politikai állásfoglalásra.

Ez megengedhetetlen, és ezért tiltakozunk, és arra kérünk mindenkit, hogy aki látja ezt vagy olvassa, hogy bojkottálja ezt az áruházláncot.

A Demokratikus Koalíció az ország több mint 20 pontján tiltakozik egy ilyen flash mobbal ez ellen az eljárás ellen, mert szeretnénk felhívni a magyar közvéleménynek a figyelmét arra, hogy a pártpolitikának semmi keresnivalója nincs a munkahelyeken. ?

A CBA kommunikációs igazgatója, Fodor Attila így reagált az eseményekre:

?Mi úgy értékeljük ezt a rendezvénysorozatot, hogy ez egy politikai figyelemfelkeltő akció része és a CBA eszközként került ebbe a dologba bele. Mi már korábban is hangsúlyoztuk azon politikai körök ? akik szándékosan félreértelmezték, hogy ezen ominózus levél két tulajdonosunknak a magánlevele volt, tehát semmiféle felszólítás arra vonatkozóan, hogy kötelező érvényű lenne ezen megjelenni ? ilyet nem tartalmazott.  Sajnálatosnak tartom azt, hogy sokan ezt szándékosan, rosszindulatból félreértelmezték és úgy vették, hogy mindazon dolgozók, akik ezen kérésre nem reagáltak, azok utána retorzióval kellene, hogy számoljanak. Ez természetesen nem igaz, hiszen semmiféle listát nem vezetünk arról és nincs tudomásunk arról, hogy dolgozóink közül kik kapták meg a levelet és kik fogadták el az invitálást, a figyelemfelkeltést arra vonatkozóan, hogy ezen az eseményen részt vegyenek.

A mai napon pékáruval fogadtuk Varjú Lászlót (DK), akinek irányába is kifejeztük, hogy politikai szimpátia nélkül mindenkit szívesen és barátsággal és tudásunk legjavával várjuk üzlethálózatunkba. Tehát senkit nem kívánunk kirekeszteni függetlenül attól, hogy milyen politikai pártot támogat.

 

B.K.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket