Budakeszi Természeti Értékei

Budakeszi Szent Mihály-szikla bükkösét Gábor Emese szakvezetésével sok általános iskolai osztály látogatta meg az idén is. Mivel a hely a Budakeszi időutazásos mesekönyv: Álomvölgy rejtélye egyik fontos helyszíne is, minden gyermek áhítattal lépkedett az óriás, szürke bükk-” elefántok” között. Törzseiket símogatták, gyönyörködtek az ott nyíló orchideák és növő védett gombák sokféleségében.

Testnevelőtanárok segítségével kapaszkodtak fel a Szent-Mihály-szikla falára és ámulattal hallgatták a fejük felett elszálló Fekete harkály visítását. Beleképzelték magukat a mamutokkal és gyapjasorrszarvúval, rénszarvassal és kardfogú tigrissel teli jégkorszakba. Az időutazások közben megtanulták tisztelni a természetet, elcsöndesedtek és maradandó élményekkel tértek haza.
Sajnos a bükkösben sok szép egészséges fa kivágásra lett kijelölve.

Holnap pogármesterasszonyunk gyors intézkedése miatt terepbejárás lesz a kezelő hatósággal. Reméljük, holnap a PPZRT pozitívan áll hozzá segít városunknak abban, hogy megváltoztatja a kezelési tervet és ezt a városközeli bükköst erdőrezervátunként megmentjük az utókornak

Megosztom a cikket