Budakeszi lányok az alpesi sívilágbajnokságon

Februárban, Schladmingban, az alpesi sívilágbajnokságon a budakeszi Viadal SE két versenyzője, Hellner Szelina és Donáta is a magyar válogatottat erősítette. A lányok élménybeszámolóval kedveskedtek a Hírmondó olvasóinak:

 

 

 

Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy ismét képviselhettük Magyarországot a felnőtt alpesi sívilágbajnokságon!

 

Ez egyben nagy felelősséget is jelent. Arra törekedtünk, hogy a legjobb tudásunkkal, a legjobb felkészülésünkkel állhassunk helyt. Az izgalmakat tetőzte, hogy december legvégén megsérültem. Január elején még át kellett élnem egy térdműtétet. Sajnos a regenerálódásra, felkészülésre így nagyon lerövidült az időm. Cserbenhagyni nem szerettem volna a magyar csapatot, a Magyar Sí Szövetség nagyon számított a jelenlétünkre, így ? az elvárásoknak eleget téve ? a 17 magyar résztvevő között én is elindultam.

 

A vb hangulata, a millió lengő zászló látványa, a konferálás, a zene, az eredményjelző tábla, a kivetítő varázsa mind-mind feledtette a fájdalmat.

 

Próbáltam megfelelni. Ilyenkor teljes összeszedettséget, koncentrálást kíván a lécek elkészítése a versenyre, az edzési lehetőség kihasználása, a körültekintő pályanézés, a pályatűzés memorizálása, a gondos bemelegítés, a rajtra összpontosítás?

 

Mivel a vb-n a legnépesebb versenyszám a szlalom volt, 139-en álltunk rajthoz, így a körülményekhez képest elégedett vagyok, hogy a középmezőnyben végeztem.

 

Szeretettel: Hellner Szelina


Számomra ez a vb is hihetetlen nagy élmény volt! Olyan pályán indulni, ahol az alpesi sívilág legnagyobb sztárjai egy rajtból indulnak velünk, óriási szenzáció! Ellesni, tanulmányozni közelről a technikájukat, barátkozni, ismerkedni izgalmas dolog.

 

Mindig hálás vagyok édesapám átadott tudásáért, a kapott lehetőségekért, a Magyar Sí Szövetség nyújtotta támogatásokért.

 

Csodálatos versenyruhát kaptunk idén. A kalocsai hímzés motívummal díszített fekete ruha a szívem másik világát, a néptánc szeretetét is belekeverte a versenyzésembe. Nagy sikert aratott a szurkolók körében is, mindenki a csípőnkön feszülő mintát akarta fotózni.

 

A pálya tűzését nagyon élveztem, trükkös volt. Sajnos a pálya minősége, a jégbordás, összetöredezett felület nagy küzdést igényelt. De óriási, éltető erő ilyen körülmények között versenyezni, amilyenen sajnos mi nem edzhetünk.

 

Miklós Edit több számban remekül teljesített. A gyors számokban ugyan kevesebb induló áll rajthoz, de 46 indulóból 19.-nek beérkezni felemelő élmény lehetett. Ez ?doppingolt? minket is. Hiszen a magyar közösség sikere lett ez az eredmény. Mi a középmezőnyben végeztünk. Örültem, hogy becsülettel teljesítettük a pályát, de igazi örömöt az ifjúsági vb-n, a kanadai Quebecben elért 27. helyezésem szerzett, hiszen 84 versenyző közül ezt remek helyezésnek éreztem.

 

Reméljük, a fotók közvetítenek egy keveset abból az élményből, amit átélhettünk.

 

Szeretettel: Hellner Donáta

 

 

MEGHÍVÓ


25 éves a VIADAL SE

 

Tisztelettel meghívjuk/meghívunk

2013. március 23-án 14.00-kor kezdődő

ünnepségünkre és síversenyünkre

a Viadal SE Virágvölgy Síiskola műanyag sípályájára.

 

 

 

PROGRAM


14.00 Bemelegítés, nevezés a versenyre, besízés

14.30 Megnyitó beszédek

Hellner Péter ? vezető edző

Matkó István ? tiszteletbeli elnök

dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia ? Budakeszi polgármestere

15.00 ? 16.00 Viadal Kupa ? síverseny korosztályonként

16.00 órától Ünnepség, Kiállítás a Viadal SE 25 éves történetéről finom falatok kíséretében

16.30 Viadal Kupa eredményhirdetése

 

Sok szeretettel,

Viadal SE Vezetősége

Megosztom a cikket