Búcsú Budakeszin: Ismét ünnepelt a város

 

A kánikula ellenére Idén is sokan vettek részt a budakeszi búcsún. Római katolikus templomunkat, Havas Boldogasszony tiszteletére szentelték fel, ezért augusztus ötödikét követő vasárnapon ünnepeljük a búcsú napját.Idén is folytatódott a 8 éve felélesztett hagyomány, a templombúcsú napja egyben az egész település ünnepe is volt.

 

A rendezvényt ezúttal is a Budakeszi Római Katolikus Egyházközség és Budakeszi Város Német Önkormányzata szervezte. A műsorban közreműködött a Budakeszi Hagyományőrző Kör asszonykórusa, dalárdája, valamint fúvószenekara.

 

[widgetkit id=7]

 

A 10 órai ünnepi szentmisét követően szeretettel várták Budakeszi minden polgárát közös ünneplésre a templom alatti térre és a Szent László Ház udvarára, ahol a felállított sátrak nyújtottak menedéket a tűző nap elől. Itt sokféle családi programmal várták az érdeklődőket.

 

Volt bográcsozás, borkóstoló és kenyérsütés is, sokféle finomsággal várták az ünneplőket. A gyerekeket játszóház várta, lehetett nemezelni, papírforgót készíteni, volt fakanálfestés, foltvarrás (patchwork) készítés, és ügyességi játékok is.

 

A korábbi évekhez hasonlóan vásárt is tartottak, ahol keresztény könyveket, filmeket, kegytárgyakat lehetett vásárolni. Voltak fazekas és kerámiatárgyak csökkent munkaképességűek kerámiaműhelyéből, borok, mézek és méztermékek, ékszerek, és különféle kézműves használati eszközök is.

Megosztom a cikket