Bódi Zsuzsanna és Kapronyi Gábor kapta idén a Budakeszi Oktatásügyért díjat

„A tudományos emberfő mennyisége a nemzet igaz hatalma” – mondta a legnagyobb magyar, Széchenyi István, akinek nevét általános iskolánk is viseli. Ő is azt vallotta: Magyarországnak, így Budakeszin is a felemelkedés záloga a magas szintű oktatás, nevelés. Budakeszin mindent megteszünk ennek érdekében, mondta ünnepi beszédében a pedagógusnapi díjátadó ünnepségen a polgármester.

A hétfői városházi rendezvényen dr. Győri Ottilia úgy fogalmazott: “Ezért építettünk új iskolát, ezért újítottuk fel a Pitypang óvodát, és megterveztettük a Szivárvány Óvoda új épületét, ami remélhetőleg mihamarabb megépülhet. Folyamatosan támogatjuk oktatási pályázatok kiírásával a pedagógusaink szakmai előmenetelét, az oktatás színvonalának további emelését. Hosszútávú Városi Oktatási Koncepciónk van. Minden évben budakeszi pedagógusainknak 10 ezer forintos vásárlási ajándékutalvánnyal köszönjük meg az odaadó munkájukat.

A nyertesek a mi gyermekeink, akik magas színvonalú oktatásban, nevelésben részesülnek Önöknek köszönhetően. Személyesen, szülőként, két gyermek édesanyjaként mindig hálás leszek Önöknek, hiszen az én gyerekeim is Budakeszin jártak óvodába, iskolába. Az összes szülő nevében hálás vagyok Önöknek, hogy a felnőtté válás útján segítik a budakeszi gyerekeket.

Tisztelt Ünneplő Közönség! Kedves Pedagógus Hölgyek és Urak!

Büszke vagyok arra, hogy az idei évben is több budakeszi pedagógus kapott állami elismerést.

Pedagógusnap alkalmából Németh László díjban részesült a Széchenyi István Általános Iskola tanárai közül Dr. Kaposiné Héger Ágnes és Badalay Tünde, a Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskolából pedig Danhauser Zoltán. Miniszteri Elismerő Oklevéllel díjazták Paur Eleonóra, Béres Katalin és Bezeczky Erzsébet kimagasló oktatói teljesítményét. Brunszvik Teréz díjjal jutalmazták a Szivárvány Óvoda pedagógusát, Bokor Ildikót. Mindannyiuknak szívből gratulálok!

Városunk nevében a képviselő-testület minden évben a Budakeszi Oktatásügyért díjjal ismeri el két-két pedagógusunk kiemelkedő szakmai teljesítményét. Idén Bódi Zsuzsanna, a Széchenyi István Általános Iskola igazgatója és Kapronyi Gábor, a Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola gordonkatanára kapta a díjat. Mindkét díjazottunknak gratulálok!

Önöktől tudom, hogy a kényszer szülte otthoni tanulás után, a jelenléti oktatáshoz való visszatérés pozitív hozománya, hogy a gyermekeink szeretnek iskolába járni, vágynak a közösségre. Nagyon örülnek annak, hogy ismét személyesen is találkozhatnak a tanáraikkal, diáktársaikkal, barátaikkal. Megtanulták megbecsülni, értékelni a közösségi együttlét erejét. 

Én is nagyon örülök, hogy végre személyesen találkozhatok Önökkel. Ezt az élményt mi felnőttek is érezzük. Nagy öröm, hogy újra együtt ünnepelhetünk. Ennek az együttlétnek az öröme, a sok budakeszi pedagógusunk sikere az, ami különlegessé teszi az idei pedagógus napot.

Köszönöm, hogy itt vannak és együtt ünnepelhetjük Önöket, mondta a polgármester. 

 

Megosztom a cikket