Befejeződött a Budakeszi Mosolyvár Bölcsőde bővítése

Budakeszi Város Önkormányzata a Mosolyvár Bölcsőde bővítésére több mint 176 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozta. Budakeszi Város Önkormányzata a projekt elszámolható költségein felül 109,15 millió forint többletforrást biztosított a beruházás teljes körű megvalósítása érdekében.

Budakeszin az utóbbi években egyre fokozottabb igény mutatkozik a bölcsődei ellátás iránt, így a nagy létszámú férőhelyhiány miatt a VEKOP-6.1.1 Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése tárgyú felhívás keretében megpályázott 176,86 millió forintos európai uniós támogatásnak köszönhetően 4 csoportszobával és a hozzájuk tartozó udvari térrel bővült a Mosolyvár Bölcsőde épülete. A csoportszobák kialakításához bútorzat, illetve kültéri- és beltéri játékok is beszerzésre kerültek. Az infrastrukturális fejlesztéssel 15 munkahely létesült.

A beruházásnak köszönhetően Budakeszi Város Önkormányzata mostantól a Budakeszin élő, bölcsődébe jelentkező valamennyi gyermek ellátását tudja majd biztosítani a jövőben, melynek eredményeként a kisgyermekek a mai kornak megfelelő szakmai fejlesztésben is részesülhetnek.

Megosztom a cikket