Azonnali helyi intézkedések a koronavírussal kapcsolatban

Dr. Győri Ottilia polgármester tájékoztatta a március 13-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen a képviselőket és a lakosságot a koronavírus miatt helyben megtett intézkedésekről. A polgármester elmondta:

“Köztudott hogy a magyar kormány az operatív törzs és a belügyminiszternek a javaslatára a rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett Magyarország egész területére. Ez természetesen Budakeszire is vonatkozik.

Mit is tesz Budakeszi Város Önkormányzata? Írásban kértünk tájékoztatást az Operatív Törzstől azokról az önkormányzati feladatokról, amit adott esetben meg kell oldania az önkormányzatnak. Aktualizáltuk a polgári védelemben résztvevők listáját, szükség esetére felkészültünk a mozgósítása is. A helyi Védelmi Bizottságtól kértünk tájékoztató anyagokat.

Természetesen együttműködünk a helyi rendőrséggel, a polgárőrséggel és a védelmi bizottsággal is. Az egyik önkormányzati szövetség által küldött tájékoztatást pedig a gazdálkodó szervezetek részére elküldtük, illetve hozzáférhetővé tettük.

A március 15-i ünnepségeket lemondtuk, a díjak átadását elhalasztottuk. Az intézményeinkben, az óvodákban és a bölcsődékben a szülők figyelmét felhívtuk, viszont intézménylátogatási tilalmat nem rendeltünk el, felsőbb utasításig. A művelődési házban korlátoztuk a rendezvények tartását, és az intézmény csak saját felelősségre látogatható a lakók részéről.

A Polgármesteri Hivatalban fertőtlenítő használata a belépéskor kötelező, naponta fertőtlenítjük a kilincseket, a mosdókat, és természetesen az egyéb helyiségeket is. Megszigorították a Polgármesteri Hivatalba történő belépést, és természetesen a hivatal és az önkormányzat intézményei is felkészültek az esetleges rendkívüli intézkedéseknek a végrehajtására. Bármilyen felsőbb állami, vagy pedig helyi önkormányzati intézkedésről azonnal és haladéktalanul tájékoztatjuk Budakeszi lakosságát.”

https://www.facebook.com/watch/?v=620197405500195

Megosztom a cikket