Az új Budakeszi Bölcsőde vezetője bemutatkozik

Az új bölcsőde vezetője Schäfer Andrásné Judit 1977-ben végzett, azóta mindig bölcsődében dolgozott. Tíz éve a Budakeszi Bölcsőde munkatársa.

 

Alig egy évvel ezelőtt volt az új bölcsőde alapkőletétele. Azóta az épület elkészült. Most az új intézmény vezetője mutatkozik be olvasóinknak.

 

Schäfer Andrásné véleménye szerint a bölcsődés kor meghatározza a későbbi személyiség fejlődést. A bölcsőde az első szocializációs intézmény, ahol a személyiség alapjait rakják le.

A bölcsőde gondozónői anyapótlékként működnek, ugyanakkor szakemberként kell nevelniük a rájuk bízott csöppségeket. A bölcsődei évek alatt a gyermekek magas fokú érzelmi intelligenciát szerezhetnek, amellyel nyitottak lehetnek a világra, így bátrak, önállóak lesznek. Mire óvodába mennek, szobatisztákká, önállóakká válnak.

 

Az intézményvezető kollégáit, munkatársait saját maga választja ki, ami természetesen óriási felelősség. Olyan elhivatott, hivatásukat magas szinten végző munkatársakat igyekszik választani, akiknek mindennél fontosabb a kiemelkedő szakmai színvonal, és örömüket is lelik munkájukban. Számára legfontosabb a gyerekek mindenek felett álló érdeke. Fontos elnyerni a szülők bizalmát, akiknek hatalmas lelkiismeret-furdalást jelenthet számukra másokra bízni legféltettebb kincsüket.

Schäfer Andrásné korábban, a ?régi bölcsődében? dolgozott, azon intézmény elveit szeretné követni, és tovább vinni az új bölcsődében is.

 

Az új bölcsőde 48 férőhelyes lesz, 2 gondozási egységben két-két csoport fog működni, ahol nyolc gondozónő fogja nevelni az apróságokat a technikai személyzet segítségével.

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket