Átadták az új sportpályát

Itt a pálya! Itt vannak a kapuk, zöröghet a háló, és akinek még ez sem elég ahhoz, hogy rendszeres sportolásra adja a fejét, azzal majd hosszan elbeszélgetnek a szúrós tekintetű testnevelő kollégák…

Átadták a Széchenyi István Általános Iskola, népszerű nevén a SZIA udvarán azt az új, többfunkciós rekortán borítású sportpályát, amelyre a Magyar Olimpiai Bizottság pályázatán nyertek közel harminc millió forintot.

 

– A mozgás maga az élet. Aki rendszeresen sportol, annak nem kell bizonygatnom ennek az állításnak a megalapozottságát. Aki pedig még nem kezdett el rendszeresen sportolni, jobban teszi, ha elhiszi, amit mondok – kezdte avatási beszédét Czifra Zsuzsanna, a Széchenyi István Általános Iskola igazgatója, sportolásra buzdítva az iskola tanulóit. Mint mondta, régi közös álmuk valósult meg a sportpálya létrejöttével.

Budakeszi Város Önkormányzata az iskolai sportpálya építésére közel harminc millió forintot nyert a Magyar Olimpiai Bizottság által kiírt pályázaton. A 20×40 m-es alapterületű sportpálya kivitelezése 2015 májusában készült el. Mint a város polgármestere, dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia hangsúlyozta köszöntőjében, Budakeszi Város Önkormányzata elkötelezett a városban élő gyermekek sportközpontú nevelése iránt. A sportpálya megépítésével javítani kívánják a diáksport feltételeit, megteremtve a lehetőségét annak, hogy a budakeszi gyermekek hasznosan töltsék szabadidejüket, megszeressék a sportolást.

 

– A sport azokat a tulajdonságokat erősíti az emberekben, amelyek a legnemesebbé teszik: becsület, kitartás, bajtársiasság, őszinteség, akaraterő, bátorság, kreativitás. Ezek mind nemesítik a sportolók lelkét, és a sport erősíti ezeket a tulajdonságokat az emberekben – támasztotta alá ünnepi gondolatait a városvezető, átadva a szót Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkárnak, aki reményét fejezte ki, hogy az iskolaudvar sportpályához vezető kapuja a nyári szünetben is nyitva áll majd a sportolni kívánó gyerekek és fiatalok előtt.

 

A helyettes államtitkár egy brit tanulmányra hivatkozva adott még egy útravalót is a hallgatóság zömét adó gyerekseregnek, amivel legalább másfél évtizeddel meghosszabbíthatják életüket: a mindennapi testnevelésen túl minden második nap legalább egy órát sportolniuk kell. Vagyis: „fontos a testi templom építése”, persze a lelki harmónia megteremtése mellett.

 

A beszédek és a nemzeti színű szalag átvágása után a SZIA táncos lányai és az Országos Diákolimpián aranyérmet nyert kosaras fiúk tartottak színvonalas bemutatót az új sportpályán.

 

bgy

 

Fotógaléria itt.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket