Átadták a megújult Dózsa György teret

Az új év első hónapja a felújítások ideje volt: átépült a végállomás környéke. Nagyon gyorsan elkészült, megszépült a tér.

 

 

Az időjárás csodálatos arcát mutatta: mintha már kitavaszodott volna. Ezer ágra sütött a nap, a szép számmal összegyűlt embereket simogatta a kora tavaszi napsütés. Méltó körítés egy ünnepélyes átadásra.

Dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester asszony beszédében kiemelte: a tér felújítása 8 600 000 Ft-os projekt 100%-ban önkormányzati beruházás. Az első ütemben 20 parkolóhely épült, megújult a termelői piac. Még ebben a ciklusban további 18 parkolóhely létesül, ezen kívül füvesítés, fásítás is várható. ?Bízom benne, hogy örömmel, egészségben fogjuk használni szép piacunkat!?

 

Illisz László budakeszi lakosként szólalt fel, és örömét fejezte ki a piac felújítása miatt. ?Bizony, szűknek bizonyult már a piac, a rissz-rossz betonon bukdácsoltunk.? Ami jó, az magától szokott fejlődni. A leghosszabb út is az első apró lépésekkel kezdődik. Először csak hétvégenként, később már hétvégén is lehet vásárolni.

A piac szerepe hármas: a kereskedelmi szempont az első, hiszen személyes kapcsolatba kerül árus és vásárló. A közösségteremtő ereje is egyértelmű. Itt találkoznak egymással a emberek, kapcsolatok szövődnek. A piac marketing szerepe is óriási, nagyon sokan vasárnaponként idejönnek friss zöldségeket, gyümölcsöket vásárolni, némi disznóságot is.

A jövőt tekintve elképzelhető, hogy fedett elárusító helyeket is építenek, méltó körülményeket teremtve az árusoknak.

 

Ezután a polgármester asszony átvágta a nemzetiszínű szalagot, és ezzel ünnepélyesen átadta a budakeszieknek településünk legújabb büszkeségét, a termelői piacot.

 

Szabó Tibor Mihály

Fotógaléria itt.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket