Április 9-től ismét rock-koncert sorozat az EFMK-ban.

A soul, funk és blues dalokat játszó Soulbreakers zenekar feszes trió hangszerelésre építi produkcióját. A hangszeres zenei részek keltette élmény gyakran idézi meg a Cream vagy éppen a Jimi Hendrix Experience szabad és improvizatív hangulatait. A hatvanas évek zenei világát ugyanakkor egyedi hangzásvilágukkal teszik korszerűvé és izgalmassá. Ők úgy mondják havey soul-t játszanak. Stílusuk ékes bizonyítéka, a 2015 őszén megjelent “Beat Up” című,első nagylemezük.

Az együttest Ratkóczi Huba alapította, aki eredetileg gitáros (Napokon, Seen, Doors Memorial, Esclin Syndo…), ebben a formációban azonban négy húron pendül.

A Napokon zenekarból csatlakozott hozzá Mózes Zoltán. Az alapítók között volt még Péter Gábor és Radovics László “Kyru” is. Őket a kilencvenes évek legendás rhythm & blues zenekarából, a Kyru Gotta Humble-ból ismerhetjük. Immáron 3. éve a csapat énekesnője Pleszkán Écska. A fiatal tehetség sikerrel szerepelt pár éve a Magyar Voice műsorában Somló Tamás csapatának versenyzőjeként. Édesapja, a világhírű jazz-zongorista Pleszkán Frigyes, nem csak különleges keresztnevet, hanem tehetségét és a zene szeretetét is átadta lányának, hiszen Écska fiatalos lendületével és különleges hangjával tökéletes kiegészítője a csapatnak. A Soulbreakers évek óta visszajáró vendége a paksi Gastroblues-fesztiválnak, rendszeresen játszanak a Szigeten, a Művészetek völgyében… Jó barátságot ápolnak Tátrai Tibor gitárművésszel, aki rendszeresen csatlakozik a formációhoz egy-egy nagyobb szabású koncerten.

A Luckies friss formáció, közös zenélgetés után 2015 júliusában állt össze öt fiatalból. Zenéjükben leginkább a bluesrock vonal kapja a főszerepet, a ’60 ’70-es évekre emlékeztető autentikus, nyers hangzással. Egyediségüket a rock’n’roll és indie stílusjegyek keveredésének köszönhetik, ami könnyedén befogadhatóvá és szerethetővé teszi a zenekart a jelen generációja számára is. Villámgyorsan robbantak be a hazai zenei életbe. Első EPjüket, a “No Longer Blue”t indulás után 2 hónappal már 150 fő előtt mutatták be a Schönherz Klubban. Az elmúlt hónapokban megtöltötték a Mika Tivadart, a Roham Bárt és a Kuplungot, valamint nagy sikert arattak az A38 Hajón az Ivan & the Parazol lemezbemutató koncertjének vendégeként. 2016 januárjában felvették a legfrissebb kislemezüket “Run with the Devil”-t.”

 

A jubileumi koncertsorozat, – mely az NKA Zenei Kollégiumának támogatásával valósul meg – következő koncertje májusban lesz, majd szeptemberben a hagyományos Rock-keszihez csatlakozva folytatódik és az októberi koncerttel zárul.

 

Várunk mindenkit április 9-én, szombaton 19 órától az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

 

Megosztom a cikket