Amire nem számítottunk: extrém idő köszönt be hétvégén

Augusztus utolsó hetében azt hihettük, hogy vége a nyárnak, de most úgy tűnik, hogy még pár napra visszaköszön.

Igazán meleg, nyárias napokkal folytatódik a szeptember, akár 30 fok is lehet még, az idokep.hu friss előrejelzése szerint maradnak a rövidnadrágos, kirándulós napok, a hajnalok viszont már helyenként ködösek és hűvösek lesznek. Mint írják, szerdán sem várható csapadék, ellenben sok lesz a napsütés, a hajnali 3-14 fokot 24-28 fok követi nappal. Reggelre foltokban pára, köd képződhet, ezzel már kalkulálni kell, ha már a hajnali órákban útra kelünk – írja a roviden.hu.

Csütörtökön még néhány fátyolfelhő szűri majd a napfényt, a hajnal hűvös lesz, nappal viszont már 25-29 fok várható. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet.

A hétvége – azaz péntek és a szombat is – igazodik majd a korábbi napokhoz. És bár a déli-délkeleti szél a Dunántúlon helyenként élénk lehet, délután néhol a 30 fokot is elérheti a hőmérséklet. 

A hosszú távú előrejelzés szerint vasárnap sem fogunk fázni napközben, marad a nyárias életérzés, azonban közepesen felhős időre számíthatunk, és elszórtan egy-egy zivatar is kialakulhat.

https://propeller.hu/itthon/3708498-amire-nem-szamitottunk-ilyen-ido-koszont-be-hetvegen

Megosztom a cikket