Állatkertek Éjszakája augusztus 25-én

Idén hatodik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, ezúttal már tizenkét magyarországi helyszínen. Az eseményre augusztus 25-én, pénteken kerül sor budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és veresegyházi állat-bemutatóhelyek részvételével.

Az Állatkertek Éjszakáját 2012-ben rendezték meg először, akkor országszerte nyolc helyszínen várták színes programokkal az érdeklődőket. Az első alkalom sikerén felbuzdulva a következő évben további intézmények is csatlakoztak a kezdeményezéshez, és az öt éve megkezdett hagyomány természetesen 2017-ben is folytatódik: idén már tizenkét bemutatóhely kínál különleges programokat az Állatkertek Éjszakáján.

 

Augusztus utolsó péntekének estéje (amely az Állatkertek Éjszakájának immár hagyományos időpontja) idén augusztus 25-ére esik. Ezen az estén az ország tizenegy településén összesen tizenkét bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket. A résztvevő intézmények a következők:

 

Budakeszin:                      a Budakeszi Vadaspark

Budapesten:                     a Fővárosi Állat- és Növénykert és

a Tropicarium (Campona)

Debrecenben:                  a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje

Győrött:                             a Xantus János Állatkert

Jászberényben:               a Jászberényi Állat- és Növénykert

Kecskeméten:                  a Kecskeméti Vadaskert

Miskolcon:                        a Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Pécsett:                              a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium

Poroszlón:                        a Tisza-tavi Ökocentrum

Szegeden:                          a Szegedi Vadaspark

Veresegyházán:              a Veresegyházi Medveotthon

 

A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai jellemzően este 7-től éjfélig tartanak majd, a belépés este 11 óráig lehetséges. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, míg a főváros térségében működő bemutatóhelyek mind a három helyszínre, a Budakeszi Vadasparkba, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe és a Tropicariumba egyaránt érvényes, kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

 

A részletes programokat az egyes állatkertek a későbbiekben a saját honlapjukon teszik közzé, illetve augusztus 10-én, Budapesten, a résztvevő intézmények egy közös sajtótájékoztatót is tartanak az Állatkertek Éjszakájával kapcsolatos további részletekről és a programkínálatról.

 

###

 

Az Állatkertek Éjszakájáról bővebb információval szolgál:

 

Fővárosi Állat- és Növénykert Marketing és Kommunikációs Osztály

Telefon: 273-4900/177; (1) 273-4910 telefax: (1) 273-4902

Hanga Zoltán szóvivő

e-mail: hanga@zoobudapest.com, mobil: 06/20-200-5812

Megosztom a cikket