Állatkertek Éjszakája a Vadasparkban

Ötödik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját. Az eseményre augusztus 26-án, pénteken kerül sor budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és veszprémi állat-bemutatóhelyek részvételével.

 

Az Állatkertek Éjszakáját 2012-ben rendezték meg először, akkor országszerte nyolc helyszínen várták programokkal az érdeklődőket. Az első alkalom sikerén felbuzdulva a következő évben további intézmények is csatlakoztak a kezdeményezéshez: idén tizenkét bemutatóhely kínál különleges programot az érdeklődőknek az Állatkertek Éjszakája keretében. A programot szervező intézmények fontosnak tartják, hogy az ország minél több pontján részt vehessenek az emberek ezen a különleges eseményen, még több lehetőséget teremtve a nagyközönség és a természet találkozására. Így nagy öröm, hogy szinte minden jelentős hazai állatkert és vadaspark részt vesz a programban.

 

Augusztus utolsó péntekje, amely az Állatkertek Éjszakájának immár hagyományos időpontja, ebben az esztendőben augusztus 26-ára esik. Ezen az estén az ország tizenegy településén tizenkét bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket.

 

A résztvevő intézmények a következők:

 

Budakeszin:                – a Budakeszi Vadaspark

Budapesten:                – a Fővárosi Állat- és Növénykert és

– a Tropicarium (Campona)

Debrecenben:              – a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje

Győrött:                       – a Xantus János Állatkert

Jászberényben:           – a Jászberényi Állat- és Növénykert

Kecskeméten:              – a Kecskeméti Vadaskert

Miskolcon:                  – a Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Pécsett:                       – a Pécsi Állatkert és Akvárium?Terrárium;

Poroszlón:                  – a Tisza-tavi Ökocentrum

Szegeden:                   – a Szegedi Vadaspark

Veszprémben:             – a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark

 

 

A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai este 7-től éjfélig tartanak majd, a belépés éjjel 11 óráig történik. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, a főváros térségében működő bemutatóhelyek pedig mind a három helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

 

A részletes programokat az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé, illetve augusztus 16-án, Budapesten egy közös sajtótájékoztatót is tartanak az Állatkertek Éjszakájával kapcsolatos további részletekről.

Megosztom a cikket