Aki kitart, célba ér!

800 budakeszi óvodás futott a világhírű Schirilla György* szupermaratonista, hosszútávúszó és kerékpárversenyző fiával, ifjabb Schirilla György** sportolóval.

 

2015. március 10-én rendeztük meg a budakeszi óvodai sportnapot, mely méltó folytatása a budaörsi, törökbálinti, biatorbágyi országos hírű és karitatív rendezvényeknek. A program célja az egészséges életmód hirdetése, közös tornával, futással, játékos vetélkedővel. A sportnap végén a gyerekek ajándékot és emléklapot kaptak, valamint a vándorló kopjafára szalagot köthettek. A vándorló kopjafa minden sportrendezvényre elkíséri Schirilla Györgyöt, ezáltal Budakeszi hírét  is messzire viszi.

A programban a Pitypang Sport Óvoda, a Szivárvány Óvoda, a Tarkabarka Óvoda, a Cincin Óvoda és az Elmer Családi Óvoda vett részt.

Budakeszi polgármestere, dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia – aki számára a futás mint sport nagyon fontos -, is részt vett az eseményen.

A sportnap zavartalan lebonyolításában, az óvodások testi épségének védelme érdekében és a forgalomirányításban tevékenyen részt vett a Budakeszi Városi Polgárőrség.

 

* id. Schirilla György szupermaratonista 37 éven keresztül évente legalább egyszer átúszta a jeges Dunát. 1967-ben 32 nap alatt futotta le a Budapest és Moszkva közötti 2216 kilométeres távolságot.

** ifj. Schirilla György kerékpárral bejárta Európát. Édesapja – id. Schirilla György (1939?1999) – halála után döntött úgy, hogy ápolja hagyományát, és minden télen átússza a jeges Dunát. Az egészséges életmódjából a futás sem hiányzik: minden évben több száz kilométert teljesít a beteg gyermekekért.

 

Balczó Kornélia

Fotógaléria itt.

Buda Környéki Televízió felvételének megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket