?Addig maradunk, amíg anyukámék mulatnak?

A Rojtos táncház különleges színfoltja Budakeszinek. Ide nemcsak fiatalok járnak, hanem idősebbek is, egész családok. Ezúttal március havi rendezvényükbe pillantunk bele.

Az együttes vezetője, lelke, motorja Jánosi Attila (Pici bácsi) 6 éve ?keveredett? ebbe a táncházba, és mindjárt jól érezte magát. Feleségével, Fehér Noémivel együtt tanítja rendületlenül a különböző táncokat. Elsősorban a hagyományos táncrendeket: a kalotaszegit, a mezőségit és a székit. De a Szigony zenekar fúvósai moldvai, gyimesi zenét is játszanak. Időnként kipróbálnak kevésbé szokványosokat: felcsíkit, galgahévízit, esetleg szatmárit.

A Rojtos táncháznak két együttese is van: a Bojtár és a Gyöngyharmat. Császár Villő, aki családjával érkezett, mind a két együttesnek a tagja.

Egy-egy este általában a gyerekek táncával kezdődik, este 7-től 8-ig. Azután a felnőttek következnek, hangulattól függően általában éjfél és 01 óra között fejezik be. Persze, akkor sem azért, mintha elfáradnának; a körülmények kényszerítik őket a hazamenetelre.

Havi rendszerességgel gyűlnek össze a művelődési házban. Legközelebb április 27-én lesz egy műsor a Prohászkában, ahol mindkét együttes szerepel, utána lesz a következő táncház.

Mindenkit szeretettel várunk!

 

Szabó Tibor Mihály

A fotógaléria itt megtekinthető.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket