Ádám Évára emlékeztek az intézményvezetők

A szokásos havi intézményvezetői ülések idei első találkozóján a városi könyvtárunk nemrég elhunyt vezetőjére, Ádám Évára egy perc néma felállással emlékeztek a kollégák.
A beszámolók elején elhangzott, hogy a Híd családsegítő, illetve a Generációk Háza munkatársai és önkéntesei tavaly decemberben 1500 kg tartós élelmiszert gyűjtöttek az Élelmiszerbank szervezésében, az adományokat 201 családnak kiosztották. Karácsonyi ebédet is főztek a kollégák, amiből ünnepi ételkiszállítás is volt a rászorulók részére. Az idősek számára szervezett programok iránt egyre nagyobb az érdeklődés.
Az Erkel Ferenc Művelődési Központ új márkanevet keres, lakossági kérdőíven gyűjtik a javaslatokat. Idén is sűrű programkínálattal állnak a budakesziek szolgálatában.
Elhangzott az is, hogy január 17-én lakossági fórum lesz a művelődési házban, erre mindenkit vár az önkormányzat, ahol bárki elmondhatja a véleményét a közlekedés-fejlesztési tervekkel kapcsolatban. A tervek szerint az ott elhangzottakat, és a beérkezett lakossági kérdőívek összegzését is figyelembe véve dönt majd az ügyben a január végi ülésén a képviselő-testület.
Szó esett arról is, hogy 2021-ben 151 gyerek született Budakeszin, ami egy ígéretes tendenciát mutat. Az oktatási-, nevelési intézményekben előfordultak covidos esetek, a helyzetet részleges lezárásokkal, karanténokkal sikerült minden esetben kezelni, megoldani. A koronavíros elleni oltás felvétele részben megtörtént a pedagógusok részéről, a folyamat még tart.

 

Megosztom a cikket