A Virágos Budakesziért 2014. évi díjazottjai

Budakeszi Város Önkormányzata a település arculatának, esztétikai képének kialakítására a rendezett, ápolt „zöldövezet” megtartása érdekében „Virágos Budakesziért” díjat alapított 2003-ban.

 

A díj adományozható annak a Budakeszi közigazgatási területén lévő ingatlan tulajdonosnak, aki a település arculatának, esztétikai képének építő alakításában részt vesz, ingatlana, valamint az az előtti közterület „virágosításában és környezetalakításában” példaként állítható a város lakossága elé. A díj odaítélésére bárki javaslatot tehetett 2014. július 22-éig. Az írásos javaslatokat a Polgármesteri Hivatalban kihelyezett „Virágos Budakesziért” feliratú dobozban helyezhették el.

A bíráló bizottság tagjai voltak: Ohr Alajos városüzemeltetési és közlekedési tanácsnok, Szabó Ákos Péter infrastruktúrafejlesztési tanácsnok, Somlóvári Józsefné, a Közbiztonsági, Környezetvédelmi és Közellátási Bizottság elnöke, Rapp Antal, a Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. megbízott ügyvezető igazgatója és Pfentner József, a Budakeszi Szépítő Egyesület tagja.

Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a bíráló bizottság javaslata alapján 2014. július 31-ei ülésén arról határozott, hogy 2014-es évben hat ingatlannak adományozza a „Virágos Budakesziért” díjat:

1. a Pataki Ferenc u. 4. szám alatti ingatlan tulajdonosa, Tóth Ferencné,

2. a Knáb J. u. 50. szám alatti ingatlan tulajdonosa, Hollik Andrásné,

3. a Törökőr u. 25. szám alatti ingatlan tulajdonosai, Kibili Zsuzsanna és Orosz István,

4. a Széchenyi u. 44/a. szám alatti ingatlan tulajdonosa, Posovszky József,

5. a Kerekmező u. 5. szám alatti ingatlan tulajdonosai, Nagy Éva Irén és Huták Antal József,

6. a Munkácsy u. 19. szám alatti ingatlan tulajdonosa Nagy Ferenc.

 

Az emléktáblával járó 10 000 Ft értékű dísznövény vásárlására jogosító utalványt a Budakeszi Oázis Kertészet ajánlotta fel.

 

Dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia a Családi Napon buzdította Budakeszi lakosságát, hogy vegyenek részt ingatlanuk, valamint az az előtti közterület virágosításában és környezetalakításában, hogy jövőre Önöknek is átadhassa a „Virágos Budakesziért” díjat.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket