A Viadal Sport Egyesület kincskereső természetvédelmi túrája

Sok-sok évvel ezelőtt kezdtük a kis síbajnokok életébe bevezetni a környezettudatos magatartásra nevelés fontosságát.

Évkezdő, őszi túránkon mindig játékos formában a természetvédelemmel, a környezetünk megóvásával töltjük meg túránk útvonalát. Az állomásokon „a Föld nevű bolygót védelmező” kis manó kérdéseivel ismerkedtünk meg, kerestünk választ a kérdésekre.

Szóba került az élőlények védelme, az időjáráshoz, a környezetünkhöz kapcsolódó alkalmazkodás, a takarékosság, a szelektív hulladékgyűjtés, a megújuló erőforrások használata, az erdővédelem, a fásítás, az öko lábnyom csökkentésének lehetőségei. Reméljük, mindenki vitt magával haza odafigyelésre okot adó gondolatot. Persze a kincskeresés élménye fokozza a lelkesedést. Titkos borítékokat, tekercseket, színes fonalgombócokat és három kincses dobozt kellett felkutatniuk a kis túrázóknak.

A Viadal Sport Egyesület edzői tevékenységük nyomán a családok bevonásával, közösségépítő hagyományok ápolásával, a sport népszerűsítésével, a környezetünk iránti tisztelet elmélyítésével, a városi sportesemények palettájának színesítésével szolgálja Budakeszi közösségét. Törekszünk segítséget nyújtani abban, hogy a sport legyen a minden napjaink része, egészséges életmóddal védjük egészségünket, értelmes időtöltéssel támogatjuk a hétköznapi küzdelmek feloldását szolgáló regenerálódást.

Budakeszi Hírmondó 2020. november 19. oldal.
https://hirmondo.budakeszi.hu/wp-content/uploads/2020/11/Hirmondo-2020-11-1.pdf

Megosztom a cikket