A SZABADSÁG NAPJA – amikor a SZIA visszarepítette a várost ’56-ba

Az 1956-os október 23-i forradalom és szabadságharc, a magyar nép szovjet megszállás elleni harcára emlékeztünk meg a mai napon.
Az Árpád iskolaépület bejáratánál kora reggel mindenkit egy igen bravúros, korhű díszlet fogadott, mintha csak 1956. október 23-ának hajnala köszöntött volna be a SZIÁ-ba. Egy T34-es szovjet páncélos bukkant fel, a forradalmárokkal, Molotov-koktélokkal és az ebben az időben megszülető magyar zászlóval.
Ezt a zseniális, színházi kellékekkel versenyző jelenetet Bihari József és testvére, valamint Bakó Tamás alkotta meg. A látványtervet és munkafolyamatot nagy titok övezte, senki nem tudta mire készül a három mesterember, egészen ma reggelig, amikor is az egész várost ámulatba ejtették kész munkájukkal. Ezúton gratulálunk, ehhez a zseniális remekműhöz, szép volt fiúk!!!
(Fotót, videót lehet készíteni az ’56-os emlékjelenet előtt, melyet a nagyközönség 2021. november 4-ig tekinthet meg.)
A megemlékezést a 7-8. évfolyam iskolai műsorával folytattuk, mely gyönyörű emléket állított az ’56-ban történteknek. A műsor végén kivonult az egész iskola a főbejárat ’56-os emlékszínhelyére, ahol az iskola kórusa tisztelgett a szabadságharcot vívó magyar nép előtt. Gratulálunk Taródi Nóra (szervező) és Berényi-Pócza Zsuzsa (kórusvezető) felkészítő pedagógusoknak!!!

Megosztom a cikket