A sportpálya felújításáért (is) báloztak

Jótékonysági Oskolabált rendezett a Nagy Sándor József Gimnázium január utolsó napján az Erkel Ferenc Művelődési Központban. Az immár hagyományos bál táncbemutatóval, svédasztalos vacsorával, élőzenével és tombolával gondoskodott az egybegyűltek jó hangulatáról, akik viszont jelenlétükkel és anyagi ráfordításukkal az iskola sportpályájának felújításához járultak hozzá.

 

– Nagy megtiszteltetés Budakeszi polgármestereként rész venni ezen a bálon – mondta érkezésekor a rendezvény fővédnöke, dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia. Hozzátette: egy város szellemi életét az iskoláiban folyó munka jelentősen meghatározza, ráadásul Budakeszin két jó nevű gimnázium is található. A polgármester biztosított róla, hogy az önkormányzat mindent megtesz, hogy középiskoláinak tovább emelkedjen a színvonala és az elismertsége.

 

Kicsit lihegve érkezett a beszélgetése dr. Dömötörné Papp Hargita igazgató, mivel közvetlenül a bál megnyitása előtt is még a palotást próbálta lelkes kollégáival és tanítványaival. Mint mondta, a betegség miatti sok hiányzó kicsit átrendezte a nyitótánc sorait, de reményét fejezte ki, hogy így is méltó lesz a bálkezdet. Az iskolavezető némi rutinra már szert tett a palotást illetően, hiszen a tavalyi nyitótáncban is szerepelt.

 

Az igazgató asszony örömmel nyugtázta, hogy sikerült hagyományt teremteniük a két éve útjára indított Oskolabállal. A jótékonysági céloknak az eddigi két rendezvény sikeresen eleget tett. A tavalyelőtti bál bevételéből sporteszközöket vásárolt az iskola, az elmúlt évi támogatást az intézmény fennállásának 50. születésnapjára költötték, míg idén a sportpálya gumiburkolatának elkészítéséhez járulnak hozzá az önkormányzati költségek kiegészítésével.

 

A rendezők nem csalódtak: a csaknem telt házas bál pompás külsőségek között, jó hangulatban zajlott. Sikert arattak az egykori és a jelenlegi diákok zenés produkciói, és természetesen nagy tetszést váltott ki az immár harmadszor meghívott kiváló énekes, László Attila műsora is. A hagyományos bálzáró táncból pedig csaknem mindenki kivette a részét.

 

bgy

 

Fotógaléria itt.

 

Buda Környéki Televízió felvételének megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket