A polgármester válaszol

Budakeszi város polgármestere átfogó tájékoztatást nyújtott ? többek között ? a Virágos Budakesziért és a Budakeszi Díszpolgára cím adományozásáról, a közterület-felügyelői feladatok ellátásáról és az új bölcsőde építéséről.

 

 

2013. évre a képviselő-testület egyhangú döntéssel dr. Filó Kristóf plébános urat, tiszteletbeli főesperest, Budakeszi egyik szellemi vezetőjét jelölte a Budakeszi Díszpolgára címre, messzemenően figyelembe véve a lakossági szavazatokat. Az ünnepélyes díjátadásra augusztus 20-án, 10 órakor a Szent István téren kerül sor.

Helyi rendelet szabályozza a Virágos Budakesziért díj adományozását. Idén a következő 8 ingatlan tulajdonosa veheti át a kitüntetést augusztus 25-én a Családi Nap keretében: Knáb János utca 38., Béke u. 5., Fő u. 165., 234., 272., Paplanhát u. 14/1, Vásárhelyi Pál u. 17. és Gábor Áron u. 56. Az önkormányzat továbbra is támogatja ezt a mozgalmat, hiszen nem mindegy milyen környezetben élünk.

A képviselő-testület megtárgyalta a közterület-felügyelet 2013. év első féléves tevékenységéről szóló beszámolót, és azt nem fogadta el. Nagyon sok lakossági panasz, bejelentés érkezett a felügyelők munkájával kapcsolatban. ?Közös érdekünk, hogy a közterület-felügyelet tartsa meg értékeit, így normálisan élhessék az emberek az életüket. Sok olyan visszajelzést kaptam, ahol az emberi tényezőket nem vették figyelembe? ? összegezte ezt a témát a polgármester asszony.

Új szolgáltatással bővül Budakeszi egészségügyi ellátása: szeptember 1-jétől szájsebészeti rendelő nyílik a rendelőintézetben. Reméljük, hogy a lakosság meg lesz elégedve ezzel az új szolgáltatással, és ki is fogja használni.

Szintén a képviselő-testületi ülésen döntöttek a Szivárvány Óvoda új intézményvezetőjéről, aki megbízott vezetőként kezdi meg működését. ?Az utóbbi időben sok problémát jeleztek a szülők az óvodai működtetéssel, a vezetéssel kapcsolatban. Bízunk benne, hogy az új intézményvezető asszony orvosolni tudja a problémákat, a budakeszi gyerekek szívesen mennek az óvodába, a szülők pedig nyugodtak lehetnek: jó helyen vannak gyermekeik.?

Mint Szántó Henriett megbízott intézményvezető elmondta, szeretne új arcot adni az óvodának: a környezetvédelem-természetvédelem mellett a mese-zenei terápia-logopédia irányába haladni.

Végül ? a közoktatási témánál maradva ? a bölcsőde építésével kapcsolatosan tájékoztatott a polgármester asszony: ?Remélhetően jövő szeptembertől budakeszi gyerekektől lesz hangos az új bölcsőde.?

 

Szabó Tibor Mihály

 

A Buda Környéki Televízió által készített összeállítás megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket