A NŐ örök

A Budakeszin működő nyugdíjasklubok meghívásának eleget téve dr. Győri Ottilia polgármester a nemzetközi nőnap alkalmából köszöntötte a nyugdíjasokat.

 

“A nők rendkívül fontos szerepet töltenek be életünkben. Először édesanyaként, később társként, feleségként. Ne felejtsük el: minden sikeres férfi mögött egy nő áll!” – mondta a polgármester asszony – “Március 8-a, a nemzetközi nőnap nem arra emlékezteti elsősorban a világot, hogy a férfiak ezen a napon is kifejezzék, hogy a nő mennyire fontos az életükben, hanem arra, mennyit harcoltak a nők az egyenlő jogokért a hivatásszerű munkavégzés, oktatás, a szavazati jog területén. A nemzetközi nőnap létrehozói szerint az egyszerű, de mégis történelmet alakító nők napja, ami a nők évszázados küzdelmét eleveníti fel, melyet az egyenlő jogokért és lehetőségekért vívtak.”

 

“Fiatal férfiként nem gondoltam, hogy a fejlődő országokban a nők nem rendelkeztek választójoggal, nem tanulhattak tovább, nem szerezhettek diplomát, sőt még a hivatásszerű munkavégzéshez sem volt joguk. Ma már természetesnek tartjuk, hogy a nők egyenjogúak, és szavazati joggal rendelkeznek.” – fejtette ki Ohr Alajos alpolgármester.

 

A Borostyán és Fenyőgyöngye Nyugdíjas Klub nőnapi műsorának összeállítása zárta az eseményt: megható volt látni-hallani az idős emberek előadásában Petőfi Sándor és Devecseri Gábor versét. A műsort követően az önkormányzat nevében Ohr Alajos alpolgármester, Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, és a Budakeszi Városi Polgárőrség és Katasztrófavédelmi Egyesület munkatársai egy-egy szál virággal köszöntötték az ünnepségen megjelent hölgyeket.

 

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi videóra:

Megosztom a cikket