A Nagy Gáspár Városi Könyvtár közleménye

“Tisztelt Olvasóink!

2020. március 16-tól a koronavírus-járvány miatt a Nagy Gáspár Városi Könyvtár szolgáltatásai korlátozottan vehetők igénybe.A korlátozás visszavonásig vagy egyéb rendelkezésig érvényes.

Internethasználatot biztosítunk azon diákoknak távoktatási feladataihoz, akiknek nincs otthon internetelérésük.
Internethasználatot biztosítunk halaszthatatlan, digitálisan intézhető ügyekhez azok számára, akiknek nincs otthon erre lehetőségük. Az internethasználat a felnőtt részlegben vehető igénybe lifttel.

A fentieken kívül minden helyben használat szünetel.
Nyomtatást e-mailünkre (ngvk@ella.hu) megküldött csatolt fájlokból vállalunk. A kinyomtatott oldalak visszajelzésünk után a földszinti gyermekkönyvtár előtt vehetők át.
Kölcsönzés kizárólag e-mailben (ngvk@ella.hu) vagy telefonon (23/451-136) igényelt konkrét művek esetén lehetséges. A kért könyveket, folyóiratokat, hangoskönyveket összeválogatjuk, és visszajelzésünk után 2 napig átvehetők a földszinti gyermekkönyvtár előtt.

Katalógusunk a honlapunkon keresztül elérhető (www.ngvk.hu). Már kiértesített előjegyzett könyvek iránti igény külön e-mailben vagy telefonon megerősíthető és elvihető visszajelzésünket követően 2 napig. Ezután beérkező előjegyzések kiértesítését elhalasztjuk a veszélyhelyzet megszűnéséig.

Jelenleg kölcsönzésben lévő könyveket nem veszünk vissza a veszélyhelyzet megszűnéséig. Maximum 15 db-ra emeljük a kölcsönözhető dokumentumok számát, hogy halaszthatatlan igény esetén azok is kölcsönözhessenek, akiknél már most is sok könyv van. Az ezután kölcsönzött könyvek határideje a veszélyhelyzet megszűnését követő 30 nap.

Függetlenül attól, hogy mi szerepel a kölcsönzési jegyzéken. Technikailag csak konkrét időpontot tudunk e jegyzékeken feltüntetni. Késedelmi díjat erre az időszakra nem számítunk fel. A könyvtár csökkentett szolgáltatásait az alábbi időpontokban vehetik igénybe:

  • H 10-12/13-17
  • K 10-12/13-17
  • Sz 10-12/13-17 csak internethasználat tanulás céljából
  • Cs 10-12/13-17
  • P 10-12/13-17

Kérjük, kölcsönzési szándékkal egyszerre egy fő várakozzon a gyermekkönyvtár előtt. A többi várakozó az épületen kívül a megfelelő védőtávolságot betartva várakozzon.

A 65 éven felüliek saját védelmük érdekében ne látogassák a könyvtárat! Kérjük, betegen ne látogassák a könyvtárat!
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Budakeszi, 2020. 03.15.

A könyvtár munkatársai”

Hamarosan a könyvtár honlapján is közzéteszik az intézmény új látogatási rendjére vonatkozó tájékoztatót: http://ngvk.hu/

Megosztom a cikket