A magyar kultúra napját ünnepeltük Budakeszin

Kristófi Ágnes énekművésszel együtt a közönség elénekelte nemzeti imánkat, a Himnuszt. Ezt követően az Erkel Ferenc Művészeti Központ igazgatója, Tóthné Fajtha Anita köszöntötte a jelenlévőket.

Ünnepi beszédében dr. Győri Ottilia polgármester kiemelte, hogy a budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központnak meghatározó szerepe van nem csupán a város-, hanem Pest megye kulturális életében is. Hozzátette, a jövőre 40 éves intézmény olyan programokat szervez Budakeszi lakosságának és a környező településeknek, amellyel nagy mértékben növeli városunk elismertségét, népszerűségét.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy Budakeszi Város Önkormányzata 2019-ben alapította a Közművelődésért díjat. A közgyűjteményi és közművelődési dolgozók ilyenkor, a magyar kultúra napja alkalmából jelképesen 10 ezer forint értékű utalványt kapnak.

Dr. Győri Ottilia az elismerések átadásakor úgy fogalmazott, „Idén is szeretném megköszönni, hogy áldozatos munkátokkal hozzájárultatok a kultúra közvetítéséhez. És amire külön büszke vagyok, hogy a Pest Megyei Népművelők Egyesülete az Erkel Ferenc Művelődési Központ dolgozóinak: Tóthné Fajtha Anitának, Kun Csillának, Nagy Mónikának, Subicz Attilának és Gönye Csabának ezüst gyűrűt adományozott az elmúlt években. Köszönöm a munkátokat!”, tette hozzá dr. Győri Ottilia.

Külön köszönetet mondott Budai Istvánnak, Budajenő polgármesterének, hogy Hegyaljai Tünde budajenői iparművész kiállításának megnyitása alkalmából együtt ünnepelt a budakesziekkel. Dr. Győri Ottilia úgy fogalmazott, büszke arra, hogy a mai magyar kultúra napi ünnepségen a budakeszin élő Muray Gábor gondolatait idézheti a Mandiner hetilap mai lapszámának vezércikkéből:

„A kultúra: levegőből mintázott titok. Ha hagyjuk magunkat beavatni, az örökkévalóságot ízleljük általa.”

Megosztom a cikket