Budakeszi adósságcsökkenése

A Magyar Állam átvállalta Budakeszi adósságállományának 60%-át!

Orbán Viktor miniszterelnök még 2012 őszén bejelentette, hogy ? a kormány döntése alapján ? 2013-ban sor kerül az önkormányzatok adósságkonszolidációjára. Ennek keretében az 5000 fő alatti települések adósságát teljes mértékben, az 5000 fő feletti településekét 40?70% mértékben vállalja át a Magyar Állam.

 

 

 

Budakeszi Önkormányzata üdvözölte a kormány döntését, és megkezdte az átvállalás mértékéről szóló tárgyalásokat. Az átvállalás mértéke városunk esetében 50%-ra volt prognosztizálható. Önkormányzatunk sikeres tárgyalásának köszönhetően, végül az állam a 60%-át vállalja át Budakeszi adósságállományának!

 

2013. február 27-én a Magyar Állam képviseletében dr. Matolcsy György, államháztartásért felelős miniszter, valamint dr. Pintér Sándor, helyi önkormányzatokért felelős miniszter és Budakeszi Város Önkormányzata képviseletében dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester aláírta a megállapodást, mely alapján a Magyar Állam Budakeszi Önkormányzatának adósságállományából 363 390 898 forint összegű adósság és ennek ? a Törvény 72. § (1) bekezdésében meghatározott járulékai ? törlesztését vállalja át.

 

Ez éves szinten 30 millió forint megtakarítást jelent városunk számára, melyet az önkormányzat fejlesztésekre kíván fordítani.

 

Fotó: Remete Sándor

Megosztom a cikket