A Közlekedési és Fejlesztési Bizottság mai ülése

A városi közterületek rendben tartása, takarítása a BVV Kft. feladata, ennek napi szinten igyekszik is megfelelni, rendszeres szemétgyűjtéssel, rendbetétellel.
Az ingatlanok előtti közterület karbantartása viszont a vonatkozó helyi köztisztasági rendelet szerint az érintett tulajdonosok, lakosok feladata, kötelessége, beleértve a terület takarítását és az ott lévő bokrok, sövények rendszeres gondozását, nyírását is.
A rendelet betarttatása a közterület-felügyelet feladata. Ezügyben határozottabb fellépést és konkrét intézkedési tervet kértek a Közlekedési és Fejlesztési Bizottság mai ülésén a testület tagjai, köztük dr. Győri Ottilia polgármester is a közterület-felügyelet vezetőjétől.
Az ülésen több bizottsági tag is úgy fogalmazott: lehet kritikákat megfogalmazni a város köztisztaságával kapcsolatban, de az egyértelmű, hogy a BVV Kft. a városüzemeltetés területén maximálisan, jól teljesít, a belsős alkalmazottaival és külsős vállalkozók bevonásával sokat fejlődött a cég, amiért köszönet és dícséret illeti őket.

Megosztom a cikket