Tiszteletet kell adni a magyaroknak!

Közeledik az európai uniós választások ideje. Ez alkalomból Budaörsön, a Jókai Mór Művelődési Központban a Fidesz választási nagygyűlést tartott. Felszólalt a rendezvényen Csenger-Zalán Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, Soltész Miklós államtitkár, valamint Gál Ildikó, a Fidesz nemzeti listájának listavezetője.

 

Csenger-Zalán Zsolt megköszönte a választópolgároknak az április 6-ai választásokon való részvételt. Az eredmény mindenki előtt ismert: a Fidesz-KDNP szövetsége 2/3-os többséget szerzett. Büszkén említette, hogy országosan ő kapta a legtöbb szavazatot. „Arra készülünk, hogy május 25-én megüzenjük Brüsszelnek: tiszteletet kell adni a magyaroknak!” – jelentette ki a képviselő úr.

 

Soltész Miklós, szociális és családügyért felelős államtitkár is a választásokra utalt, majd képviselői eskütétellel folytatta: „Hatalmas öröm volt a Parlamentben letenni az esküt. Óhatatlanul is a DK-s képviselőket néztem. Gyurcsány Ferenc nem mondta az eskü szövegét. A másik három meg csak motyogott. Majd a végén még hozzá mondtak valamit az eskü szövegéhez. Még a szocialisták is megdöbbentek cselekedetükön. Hogy lehet ezeket az embereket, viselkedésüket, modorukat elviselni? Szerencsére a Jóisten sok türelmet és kitartást adott nekünk, s Önöktől, a választópolgároktól is hatalmas erőt kaptunk” – kezdte mondandóját az államtitkár úr.

Sokan bagatellizálni igyekeztek a 2/3-os győzelmet, próbálták az emberek örömét elvenni. Így folytathatják a megkezdett munkát. Helyre tették a gazdagságot, belevették azokat a multikat a közteherviselésbe, akik – visszaélve erőfölényükkel – ki akartak bújni az adófizetés alól. A rezsicsökkentés és a családtámogatási rendszer átalakítása következtében több pénz maradt az embereknél, nőttek a bérek, 4 millió fölé emelkedett a foglalkoztatottak száma. Mindez óriási erőfeszítést jelentett. De az új alaptörvény elfogadása ellen is ágáltak Brüsszelben a szocialisták és kebelbarátai, akik elvesztették ideológiai hátterüket (a kisemberek és a munkások védelme). Nem csoda: ők lettek a legnagyobb tőkések. Ők most is mindent megtesznek hazánk tönkretételéért.

A brüsszeli bürokraták – rögtön a belépésünk után – ránk erőltették a túlzottdeficit-eljárást, ami alól sikerült kikerülnünk. Évek óta 3% alatt van az államháztartás hiánya. Rá kellett jönniük, hogy a magyar emberek nem -fejős tehenek-, nem vihetnek ki minden hasznot országunkból.

A Fidesz európai parlamenti képviselői megedződtek az elmúlt 5 év alatt. Hatalmas küzdelmet folytattak az európai, keresztény értékekért, illetve mindenféle nemtelen támadások ellen. Elképesztő, hogyan forgatják ki a magyar valóságot, a magyar törvényeket. Azért is szükséges: minél erősebb legyen a néppárti frakció, hogy kellőképpen küzdhessünk a kisebbségnek számító túlzott liberális, a másságot erőteljesen hangsúlyozó politikusok ellen.

 

A következőkben a Fidesz európai parlamenti listavezetője, Gál Kinga szólt a résztvevőkhöz. ?Óriási formátumú dolog történt április 6-án, a 2/3-os győzelem brüsszeli perspektívából is jelentős? ? emlékezett vissza az idei parlamenti választásra.

Soha nem gondolta volna, hogy ilyen nehéz lesz egy európai parlamenti képviselő dolga. Ami segített: érezte az otthoniak támogatását, valamint a ?fennen való? segítségét. Nagy pluszt jelentett, hogy ők a nemzeti érdekeket védő képviselők a hazájukat védik. Mennyire rosszabb helyzetben vannak azok, akik ellenünk ténykednek. Annak ellenére, vagy éppen azért, az év legjobb képviselője díjat kapta meg a szabadságjogok, emberi jogok kategóriában. ?Tehát: nekünk volt igazunk.?

Ezután néhány konkrét esetre tért ki.

– 2010-ben, még meg sem alakult a 2. Orbán-kormány, rögtön elkezdték a nemtelen támadást. Hatalmas ellenpropagandát fejtettek ki, fasiszták, rasszisták, antiszemiták lettünk egyik pillanatról a másikra. De nemtelenül, a szöveg ismerete nélkül bírálták az új médiatörvényt, majd az új alaptörvényünket. Ezzel az volt a legnagyobb bajuk, hogy nemzeti himnuszunk kezdő sorával kezdődött.

– Még meg sem kezdődött európai parlamenti elnökségünk, máris elkezdődtek a szokásos vádak, és hogy ez csakis egy rossz elnökségi időszak lehet. (Azóta kiderült: az egyik legsikeresebb elnökségi időszak volt a miénk.)

– Érdekes színfolt volt az ún. Tavares-jelentés. Ma már tudjuk: a baloldal politikai játéka volt, hazugsághalmaz, csúsztatások sorozata. Ami elgondolkodtató: a magyar szocialista képviselők hathatós segítséget nyújtottak ennek a fércműnek az elkészítéséhez. Orbán Viktor – szakítva a hagyományokkal – személyesen állt ki hazánk érdekeiért Brüsszelben, órákig állva a sarat, a sok rágalmat. Nagy tiszteletet szerzett Magyarországnak.

– Göncz Kinga egy évvel az idei választások előtt bizottsági ülésen azt mondta, hogy nem lesznek tiszták a választások, ezért nemzetközi megfigyelőket kért. Ragyogó válasz volt erre az aljas rémhírre a 2/3-os győzelem. Nyilvánvalóvá vált, hogy nincs mit megkérdőjelezni. A baloldalnak semmilyen esélye nem volt, a választóknak elege lett a kommunista?liberális?szocialista hazugságokból.

Az elmúlt időszakra visszatekintve kijelentette: Magyarország azt az utat választotta, ami elutasítja az adósságcsapdát. A magyar kormány megtalálta a helyes, járható utat, így megőrizhetjük nemzeti integritásunkat. Természetes, bizonyos fórumokon nem szereztünk ezzel jó pontokat (bankadó, plaza stop, küzdelem az akácért, a mézért, a rezsicsökkentés megvédése, kiállás az Erzsébet-programért).

Ki kell állnunk minden körülmények között a határainkon túl élő magyarokért. Ennek első lépcsőfoka az új állampolgársági törvény elfogadása, második az idei választások, ahol már szavazhattak testvéreink. A harmadik, aktuális lépés pedig a nemzeti lista állítása az európai parlamenti választásokon. Itt kiemelendő a vajdasági és a kárpátaljai magyarok képviselői helyhez juttatásának szándéka. Mindkét ország EU-n kívüli, Szerbiával nemsokára kezdődnek a csatlakozási tárgyalások. Legnehezebb a helyzete a kárpátaljai magyaroknak, hiszen az ukrajnai politikai válság végét még elképzelni sem tudjuk.

Folyamatosan küzdünk az EU-s támogatásokért. Ezek nem ajándékok, ezek az uniós állampolgároknak a jogosultsága. A legfontosabb az, hogy ezeket a támogatásokat a kormányok le tudják hívni. Így lehettünk 2010 után haszonélvezői az európai uniós csatlakozásnak. Számokkal alátámasztva: 2007 és 2010 között 9 ezer milliárd forintot hívtunk le, míg 2 ezer milliárdot fizettünk be. Így aztán hazánk egyértelműen nyertese a csatlakozásnak. Az is megfigyelhető, hogy 2010-ig nem tudtunk élni az uniós lehetőségekkel. Továbbra is fő feladatunknak tekintjük a nemzeti érdekeinkért való kiállást. Előbb-utóbb követőkre talál(t)unk.

Hatalmas, megerősítő hatása volt például a Békemenetnek. Jelen volt ezen és felszólalt Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke. Rendkívül meghatódott, ő még ennyi ember előtt nem beszélt. Később kijelentette: az ő jelenlétében senki nem szidhatja Orbán Viktort.

A következő időszak nagy kérdése: milyen lesz az Európai Unió? Egyesült Európa lesz, vagy szuverén államok Európája? Számunkra az a legjobb megoldás, ha erős nemzetek alkotják az uniót, akik megtartják szuverenitásukat, és kölcsönösen tisztelik egymást.

Az is elég biztosnak látszik, hogy nem érnek véget a gyalázkodások, hazugságok, vádaskodások. Minden körülmények között álljunk ki érdekeinkért, tartsuk meg hitelességünket. Ezért nem mindegy, kik képviselik hazánkat az Európai Parlamentben. Végül a szavazásra buzdította a hallgatóságot. ?Ha mi nagy aránnyal győzünk, az Európai Néppárt is erősödik, így saját értékvilágunkat tudjuk tovább adni? ? fejezte be beszédét a képviselő asszony.

Az estet Csenger-Zalán Zsolt zárta: az egész nemzet jövőjéről szavazunk május 25-én, ezért fontos, hogy minél többen jelenjünk meg, és szavazzunk a Fidesz nemzeti listájára.

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket