A budakeszi srácok diadala

Az OTP Bank Bozsik-programjának évadnyitó rendezvényét, a Kiemelt U 13-asok I. fordulóját tartották Budakeszin. A helyi csapat sikeresen szerepelt.

 

Kiss Baranyi Sándor, a Budakeszi Labdarúgó Akadémia vezetője szerencsés korosztálynak tartja a 13 éveseket, hiszen még két évig tornarendszerben fognak egymással küzdeni, nem bajnoki pontokért. Tehát a fiatalok önfeledten játszhatják a focit, megmutathatják a tehetségüket, megerősödhetnek mentálisan, fizikailag, technikailag, s mindezt az eredmény kényszere nélkül.

 

A Bozsik-program nagymértékben hozzájárul a magyar labdarúgás fejlődéséhez. Az utánpótlásra kell figyelnünk ? még akkor is, ha az A válogatott van a középpontban ?, amely komoly sikereket ért el ebben az évben is a különböző korosztályokban. Az utánpótlás szakmai rendszere, struktúrája kompatibilis az európai élvonallal. Hisszük, hogy az idősebb korosztályoknál is minőségi változást fog eredményezni, csak mindehhez időre van szükség, ezt türelemmel ki kell várni ? mondta Kiss Baranyi Sándor, aki felhívta a gyerekek figyelmét a szabályok betartására, néhány speciális szabályra, a fair játékra. Újdonság az is, hogy játékvezetők ?segítik? a mérkőzéseken a fiatalokat.

 

Bobák Levente, a Budakeszi Alközpont vezetője elmondta, hogy a Budakeszi Alközpont 2 körzetet foglal magába (Pilisvörösvár, Budakeszi), a legjobb 6 csapat vesz részt ezeken a tornákon, amelyeket kéthetenként rendeznek. Országosan kb. 10 000 gyereknek jelent ez rendszeres mérkőzéseket a tornarendszerben.

 

Ejtsünk néhány szót a meccsekről is! Öröm volt nézni a kis legényeket, mondhatom, ügyesen, meggyőzően játszottak. Kevés volt a kisebb gyerekekre oly jellemző önzőzés. Tudatos mozgások, szép gólok tarkították a mérkőzéseket. Erőnlétben is messze felülmúlták a hazaiak a vendégeket (a Dunakanyar SE-t 3:1-re, a Pilisvörösvári UFC-t 4 : 0-ra verték).

 

Szabó Tibor Mihály

Fotógaléria itt.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket