30 éves a VIADAL SE

 

 

SÍ-HÓÓÓ! SÍ-HÓÓÓ! – visszhangzik a Virágvölgyben a sportkedvelő gyermekek lelkes hangja, immár 30 éve. Egyesületünk 1988-ban alakult, és már 30 éve sugározzuk környezetünkben a sport iránti elkötelezettségünket. Egész életünkben azt közvetítettük, hogy a sport legyen a mindennapjaink része! A sport az egészségmegőrzés tartópillére, ugyanakkor a regenerálódásunkban nélkülözhetetlen. Dr. Szent-Györgyi Albert vallomását választottuk mottónak:

„A sport nem csak testnevelés, hanem az egyik legerősebb nevelőeszköz. A sport a test útján nyitja meg a lelket.”

Hellner Péter és Matkó István egy olyan közösségről álmodtak, amely szolgálja városunk sportéletét. Már az egyesület alapításakor sok-sok támogatást kaptunk. Köszönjük a kezdetek kezdetén Csánó Zoltán, Franke László, Szenthe Ádám segítségét. A Pilisi Parkerdő Zrt-től és az önkormányzatunktól is folyamatos, rendszeres támogatást kaptunk, mely nagyban hozzájárult egyesületünk virágzó sportéletének megvalósításához. A szülők támogató együttlélegzését is szívből köszönjük, hiszen egy közösség csakis ilyen nagylelkű segítséggel, háttérrel élhet. Köszönjük a Decathlon, a MOL, a TESCO és a helyi vállalkozások támogatását. Köszönjük, hogy kiálltak a sport mellett, céljaink megvalósulását segítették.

Az egyesületünk fő profilja a műanyagpályás síoktatás, hiszen a sísport szerelmesei vagyunk. Kiváló, gyermekbarát szakemberekkel, síoktatók és testnevelők vezetésével műanyag sípályán tartunk edzéseket hétvégén, havas sí táborokat vezetünk Ausztriában, koordinációt fejlesztő nyári táborokat, egészségmegőrző kirándulásokat, családi- és közösségépítő programokat szervezünk. Egyesületünkben gyermekek és felnőttek, kezdők és versenyzők sportolnak. Az utánpótlás nevelés ügyét is szívünkön viseljük. A Magyar Sí Szövetségnek és a Síoktatók Magyarországi Szövetségének is tagjai vagyunk. A városi sporteseményeken is aktívan közreműködünk, évekig a Futakeszi, a Budapest-Bécs Ultramaraton vendégváróiként szolgáltuk Budakeszi sportéletét. Gyermeknapi akadálypályánk, a Kihívás Napján szervezett sportjátékaink nagy népszerűségnek örvendenek.

 

Eredményeink

A Viadal SE 1999-ben kapott Budakesziért emlékérmet. Három edzőnőnk sporttevékenységét, példamutató életvitelét jutalmazták Budakeszi Ifjúsági díjjal: Szabó Kinga 1999-ben, Hellner Szelina 2008-ban, Hellner Donáta Dominika 2016-ban kapta a kitüntetést. A 100 éves Sí Szövetség Hellner Pétert és Hellner Szelinát emlékplakettel jutalmazta, elismerve a sísport iránt elkötelezett munkájukat.

Versenyzőink Budakeszi hírnevét is öregbítették: a Hellner lányok több felnőtt és ifjúsági világbajnokságon képviselhették hazánk sísportját. Viadalos tanítványaink a hazai sísport élmezőnyéhez tartoznak, számos Országos Alpesi Síbajnokságon, Országos Diákolimpia Döntőn, Magyar Kupasorozat versenyeken állhattak dobogóra.

Egyesületünk 30 éves fennállására nagyszabású rendezvénysorozatot tervezünk. A méltó ünnepléshez anyagi eszközök előteremtésére is szükségünk lenne, most ezen dolgozunk, támogatók felkutatására törekszünk, pályázatokat írunk.  Amennyiben Önök támogatásra érdemesnek ítélik egyesületünket, minden segítséget, támogatást szívből köszönünk.

 

 

Viadal Sport Egyesület

honlapunk: www.viadalse.hu

2092 Budakeszi, Szél utca 39.

Vezetőség: Hellner Péter és Szabó Kinga

Adószámunk: 19171621-1-13

Számlaszám: B3 Takarék Szövetkezet 64800097-19905972-00000000

 

VIADAL Sport Egyesület vezetősége

 

Megosztom a cikket