„Trianoni történeteink” című helytörténeti gyűjtőpályázat

PÁLYÁZATI KIÍRÁS 

Budakeszi Város Önkormányzata a Képviselő-testület 77/2020. (II.27.) határozatával pályázatot hirdet „Trianoni történeteink” címmel

1, A pályázat célja 

A pályázat célja egy olyan helytörténeti kiadvány létrehozása, amelyben helyet kapnak olyan határon túlról származó, Budakeszin új otthonra lelt lakosok élettörténetei, akik a két világháború megrázkódtatásai miatt voltak kénytelenek elhagyni szülőföldjüket.

2, A pályázat tárgya 

A pályázók feladata, hogy felkutassanak a két világháború megrázkódtatásai miatt szülőföldjüket elhagyó, Budakeszin új otthonra lelt lakosokat vagy azok leszármazottait, és jegyezzék le történetüket. A pályaművek tartalmazhatnak családtörténetet, a szülőfölről való elszakadás történetét, a Budakeszire költözéssel kapcsolatos történeteket, háborús emlékeket stb. Előny, ha a pályázó a történetek mellé régi fényképeket és archív dokumentumokat is csatol.

3, A pályázat benyújtására jogosultak köre

A pályázat két, diák (18 év alattiak) és felnőtt (18 év felettiek) kategóriában kerül meghirdetésre.

4, A pályamű formája, terjedelme

A pályaműveket esszé formájában várjuk, 5-10 oldalas A4-es terjedelemben, pdf formátumban (Times New Roman 12-es betűméret, 2,5cm-es margókkal). 

5, A pályázat benyújtásának módja, beérkezésének határideje 

A pályázatot elektronikusan kell benyújtani e-mailben a trianon@budakeszi.hu e-mail címre, vagy pendrive-on postai úton ill. személyesen, zárt borítékban az alábbi postacímre:

Cím: Budakeszi Város Önkormányzata

Győri Ottilia polgármester

2092 Budakeszi, Fő utca 179.

Jeligés pályaműveket várunk: a beküldött pdf dokumentumban a szerző neve helyett a jelige szerepeljen szerzőként, továbbá a pdf dokumentum címe is a jelige és a kategória legyen, pl.: liliom-ifjusagi.pdf vagy tulipan-felnott.pdf.

E-mailen történő beküldés esetén az e-mailszövegben szerepeljen a pályázó neve, kora, elérhetősége, a csatolmányban nem. Postai vagy személyes benyújtás esetén a borítékban a pendrive mellé egy külön papíron szerepeljen a pályázó neve, kora, elérhetősége.

A hivatal a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és csak a jeligével ellátott pdf dokumentumot továbbítja a zsűri számára. 

Kérjük az e-mail tárgyában vagy a borítékon feltüntetni: „Trianoni történeteink” pályázat.

Beérkezési határidő: 2020. szeptember 15. 12 óra

6, Az elbírálás szempontjai 

– a történet egyedisége és hitelessége

– a lejegyzés irodalmi kifejezőkészsége

– az adatközlő életkora

– az esetlegesen csatolt archív fényképek és dokumentumok

7, A pályázatok elbírálásával és a döntéssel kapcsolatos tudnivalók

 

A pályázatok elbírálásáról a történelmi és irodalmi szakmai zsűri dönt, amelynek tagjai (…).

A zsűri által közlésre méltónak ítélt pályaműveket kiadványba szerkesztve tesszük közkinccsé.

Az alkotók között kategóriánként (felnőtt/gyerek) 3-3 értékes díjat osztunk ki.

Az első helyezett díja egy kétszemélyes utazás a történelmi Magyarország valamelyik tájegységére, a … utazási iroda jóvoltából.

 

Az elbírálás határideje: 2020. október 15.

 

8, Kapcsolattartó

 

A pályázati kiírással kapcsolatban további információt Muzslai Edina és Zsilinszky Fanni Rea nyújtanak a 23-535-710/111 vagy 122 telefonszámon.

Megosztom a cikket