I. Budakeszi Mezítlábas Művésztelep

This event has ended

Augusztus 1-5. között tartjuk az I. Budakeszi Mezítlábas Művésztelepet a budakeszi Városháza épületében.
 
Városunk természeti adottságai, festői környezete sok alkotóművész érdeklődését felkeltette, többen lakóhelyüknek választották Budakeszit. Közülük többen csatlakoztak a tíz éve megalakult Keszi-Art Egyesülethez. Évente legalább két egyesületi kiállítást szerveznek, amelyek jó híre határon innen és túl messzire eljutott. Sorra járták a környék településeit (Tök, Zsámbék, Biatorbágy, Budaörs,) és több budapesti helyszínen is láthatta a közönség az egyesület kiállításait (Byart Galéria, VárMező Galéria).
A karácsonyi karitatív kiállításaikból származó bevétellel a helyben élő rászoruló embertársainknak segítettek. Számos újságcikk és több televíziós műsor is készült az egyesület művészeiről és munkájáról. 2016-ban pályázati támogatással színes katalógust adtak ki egyik tárlatukról. Választott jelmondatuk szellemében szeretnék bizonyítani, hogy Budakeszi a művészek városa.
A művésztelep megalapításának célja: új alkotások létrehozásának támogatása, a Keszi-Art Egyesület és Budakeszi Város Önkormányzata együttműködésével létrehozott Budakeszi Képző- és Iparművészeti Gyűjtemény műtárgy anyagának gyarapítása, a művészek közötti szakmai kapcsolatok erősítése, új közösségi- kulturális színtér létrehozása.
Bízunk benne, hogy Budakeszi közönsége jószívvel fogadja a művészeket, és alkotásaikat. Az itt készült műveket a későbbekben egy kiállításon mutatjuk majd be.
A művésztelep résztvevői: Dévényi János, Fehér Irén, Kósa János, Mészöly Zsófia Éva, Stark Attila, Kaippel Emília, Pribojszky Zsófia, Nagy Imre Gyula, Rumi Rózsa, Tálos Ágota, Vágvölgyi Attila
Ünnepélyes megnyitó: 2022. augusztus 1-jén 16 órakor.
Helyszín: Budakeszi Városháza, Budakeszi Fő u. 179.
A művésztelep résztvevőit és a megjelenteket köszönti: dr. Győri Ottilia Budakeszi polgármestere
A művésztelepet megnyitja: Dévényi János festőművész
A művésztelep támogatói:Keszi-Art Egyesület, Budakeszi Város Önkormányzata, Buda Környéki Televízió
Megosztom a cikket