Ételfőző verseny

Nagymamák, anyukák, konyhatündér apukák, baráti társaságok, gyermekek figyelem! 

2022. augusztus 27. (szombat)

Budakeszi Város Önkormányzata

a XXVII. Családi Nap Fesztivál keretében ételfőző versenyt hirdet!

Nevezési kategóriák:

  1. Pörköltek, paprikások, tokányok (az ételhez illő és jól megválasztott köreteket a zsűri pluszként értékeli)
  2. Összetett, különleges levesek (pl. gulyásleves, babgulyás, palócleves, gombócleves, halászlé stb.)
  3. Káposztás ételek (pl. székely, töltött, stb.)
  4. Egyéb, szabadtűzön készült ételek, kreációk (pl. slambuc vagy más tészták, vegetáriánus ételek, grillek, stb.)
  5. Profi a csapatban! (A csapatban legalább egy fő szakács végzettséggel rendelkezik és/vagy a vendéglátás területén dolgozik.) 

A jelentkező csapatok kb. 20-25 fő részére ízletes bográcsos vagy szabadtűzön elkészített ételt főznek, a tűzifa kivételével minden hozzávalót maguk biztosítanak.  

Nevezés módja: 

Az ételfőző versenyre bárki jelentkezhet, gyermekek, felnőttek, családok, baráti társaságok, civil szervezetek és vállalkozások egyaránt. Postán, személyesen (Erkel Ferenc Művelődési Központ, 2092 Budakeszi, Fő u. 108.), vagy e-mailen kun.csilla@efmk-budakeszi.hu a csapat fantázianevének, a főszakács nevének, az elkészítendő étel nevének, kategóriájának és az étel receptjének a megküldésével. Vagy az alábbi online űrlapon lehet: https://efmk-budakeszi.hu/teszt/etelfozo-verseny

Nevezési díj: 

Nevezési díj csapatonként 4.000 Ft, melyet a nevezési határidőig 2022. augusztus 19. péntek 10 óráig kérünk befizetni átutalással az önkormányzat 11742348-15390022-00000000 OTP bankszámlaszámára. A közleményben kérjük feltüntetni: ételfőző verseny 2022. A nevezési díj befizetésének elmulasztásával a csapat az ételfőző versenyen nem vehet részt!

Díjazás: 

Az ételeket szakmai zsűri értékeli és díjazza. A verseny abszolút győztese nyeri el Józsa Lajos nemzetközi szinten elismert, Budakeszin élő szobrászművész alkotását, a vándordíjat. Ezt a vándordíjat az nyerheti el véglegesen, aki három alkalommal abszolút győztes lesz. Minden kategória első három helyezettje oklevelet, ajándékcsomagot és érmet kap. A gyermek-csapatok különdíjban részesülnek. Minden kategóriában az első helyezett receptjét közzétesszük a Budakeszi Hírmondó 2022. szeptemberi számában.

Nevezési határidő: 2022. augusztus 19. 10 óra  

A csapatok egy kategórián belül egy étellel indulhatnak. A verseny napján a hivatalos kezdési időpont 07:30. Ezen időpontot megelőzően a csapatok elfoglalhatják helyüket, előkészülhetnek, de a főzést nem kezdhetik meg. A főzés helyét a helyszínen, a szervezők jelölik ki.

 

Megosztom a cikket