Nyári sport- és programajánló

Itt a nyár, a járványügyi helyzet miatt mégis nagyon sokaknak nincs lehetősége külföldre utazni. Ám nekik sem kell aggódniuk, cikkünkben rengeteg olyan helyet mutatunk, amelyek kikapcsolódást nyújthatnak a nyári forróságban.

Kertmozi

Az EFMK számos programot ajánl a budakeszieknek a nyári estéken. Július 21-től augusztus 25-ig rendszeres lehetőség nyílik szabadtéri filmezésre a közösségi téren.

A vetítőn olyan klasszikusok jelennek meg, mint a Mamma Mia, a Titanic vagy éppen az Amerikai pite, a nassolnivalót pedig a Catering Sharks bisztró biztosítja. Itt leginkább gyrost és hamburgereket fogyaszthatunk, de desszertek széles választékából is kedvünkre válogathatunk.

Családi Nap Fesztivál

Hamarosan megrendezésre kerül a XXVI. Családi Nap Fesztivál a Farkashegyi Repülőtéren. Mint minden évben, most is reggeltől késő estig számos program várja az érdeklődőket.

Megtekinthetik a MÁV SE gyakorló repülését, a lovas rendőr- és a rendőrségi kutyás bemutatót, a látványos éjszakai drónbemutatót, illetve a budakeszi mozgásművészeti csoportok előadásait, és megcsillogtathatják tehetségüket a bográcsos ételfőző versenyen, miközben olyan együttesek szolgáltatják a zenét, mint a Wasbeton, a Nemcsak Berry, a Katáng- és a Kiss Kata zenekar. Ezen kívül természetesen sor kerül a Virágos Budakesziért díjak átadására, valamint a főzőverseny eredményhirdetésére is.

A rendezvényre 8:00-tól 23:10-ig folyamatosan induló buszjárat ingyenesen szállítja a résztvevőket.

További információért látogass el az EFMK honlapjára: https://efmk-budakeszi.hu/teszt/index.php

Budakeszi Arborétum

A Budakeszi Arborétum a nyugalom kicsiny szigete a zajos főváros mellett.

Az itt eltöltött nyugodt séták mellett a változatos programok kínálnak fantasztikus lehetőséget az aktív kikapcsolódásra. Az arborétum egyénileg is látogatható a nyitvatartási időben. Varázslatos a gerlék, fürjek, a megannyi gyöngyvirág, peónia és örökzöld kavalkádjának pazar világában sétálni és megfigyelni ezt a gazdag élővilágot.

Emellett részt vehetünk szervezett szakvezetéseken az erdőben. A 2-2,5 óra hosszú szervezett csoportos séták végén lehetőség van szabad játékra vagy barkácsolásra. Az arborétum területére kutya és egyéb kisállat, kerékpár és roller bevihető, az erdei utak babakocsival és kerekesszékkel is könnyedén járhatók, így mindenki számára kellemes emlék maradhat az itt eltöltött séta.

További információért látogass el az arborétum honlapjára: https://budakesziarboretum.hu/

Gyermekvasút

Egész évben nagyszerű kirándulási lehetőséget biztosít a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút, amellyel Hűvösvölgytől felutazhatunk egészen a Széchenyi-hegy tetejére, majd onnan helyenként erdei ösvényeken, helyenként kiépített utakon folytathatjuk utunkat.

 

Éjszakai Teljesítménytúra 08.19. A „Gyermekvasút nyomában” 20 km-es éjszakai teljesítménytúra.

Indulás: este a Hűvösvölgy állomásról

Cél: Széchenyi-hegy (majd visszavonatozás).

Tűzijátéknéző vonat 08.20. Tűzijátéknéző különvonat közlekedik Magyarország születésnapján, amely a Panoráma-ívben megáll, így a vonatból csodálható meg az augusztus 20-i budapesti tűzijáték.
Nosztalgianapok 09.04 és 11. Ezeken a napokon már felnőtt, egykori úttörő- és gyermekvasutasok állnak szolgálatba gyermekeikkel, akik jelenlegi csapatunkat erősítik.

A vasútvonal 11,2 km hosszú, egyvágányú és nem villamosított. Átadása óta 14 év alatti gyerekek látják el a kereskedelmi és forgalmi szolgáltatásokat. Ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy 2015-ben bekerült a Guinness-rekordok közé, mint a világ leghosszabb olyan vasútvonala, ahol a forgalmi és kereskedelmi szolgálatot gyermekek látják el. Nevének eredetét tekintve a történetében már három neve is volt; tervezésekor Gyermekvasút, a rendszerváltásig Úttörővasút, ma pedig MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút a hivatalos neve. Az állomások közelében sok olyan látványosság megtalálható, mint az Erzsébet-kilátó, a Normafa, a Libegő, a fogaskerekű és a Budakeszi Vadaspark. A vasutasok ezen kívül érdekes programokkal színesítik az utazást.

További információért látogass el a Gyermekvasút honlapjára: https://gyermekvasut.hu/

Budakeszi Squash Klub

A squash (más néven fallabda) élettani hatások szempontjából az intenzív sportok közé sorolható, amelyek fejlesztik az immunrendszer betegségekkel szembeni ellenálló-képességét, valamint hatékony módszer ez a stressz levezetésére is. A Budakeszi Squash Klub nagyszerű lehetőséget biztosít e sport kipróbálására. Kezdők és haladók, amatőrök és profik, kicsik és nagyok számára egyaránt izgalmas kikapcsolódás lehet a squasholás. A klubban lehetőség van ütő- és pálya bérlésre, finn szauna használatára, szolárium használatára, díjmentes kismama tornára, valamint különböző sportfelszerelések vásárlására. Edzésfajták között is válogathatunk, de ezekhez előzetes bejelentkezés szükséges.

További információért látogass el a klub honlapjára: http://squashklub.hu/

Molnár Teniszakadémia

A teniszakadémia több, mint 10 éve jött létre többek között a Babolat és a Yonex világmárkák támogatásával. Célja, hogy korosztálytól és tudástól függetlenül mindenki a lehető legjobb és legszínvonalasabb oktatásban részesülhessen. 2019-ben nyílt meg a második akadémia a Budakeszi sportpályáján, ahol gyönyörű környezetben, friss levegőn, (téli szezonban fedett pályán) folyik az oktatás.

  • Felnőtt és gyerek kiscsoportos tanfolyamok indulnak minden szeptemberben, ahol heti egy vagy két alkalommal edzhetünk remek társaságban.
  • Magánórákon való részvételre is van lehetőség, melynek keretében egy óráig az általunk választott edző kizárólag ránk figyel, így jóval hatékonyabban tanulunk.
  • nyáron nagy népszerűségnek örvendő táborokat szerveznek; egy-egy hét alatt napi 4, összesen 20 órát teniszezhetünk a szabad ég alatt.

A teniszpályán lehetőség van különböző felszerelések – cipő, ütő és egyéb tartozékok – beszerzésére, ugyanakkor kültéri és beltéri büfé is működik a pálya mellett.

További információért látogass el a teniszakadémia honlapjára: https://molnarteniszakademia.eu/

TFWG12

„Mindegy milyen nehéz volt tegnap, ma mindent újrakezdhetsz!” – ez a mottója azoknak, akik megalapították Budakeszin az 500 m2 területű TFWG12 sportlétesítményt. Az edzőteremben változatos órákon vehetünk részt, minden korosztály számára van testreszabott edzés. Több, mint nyolc fajta órából válogathatunk, létezik Cross Kids, amely kifejezetten gyerekeknek ajánlott, Cross Training, Pilates, TRX, Flying és a funkcionális köredzés, amelyek jól megmozgatnak, kifejezetten sportos életet élőknek ajánlott. Akik pedig inkább zenére mozognak szívesebben, azok élvezni fogják a Spinning és a Hot Iron nevezetű edzéseket.

A TFWG12 edzői életében mindig fontos szerepet töltött be a sport, így ők elhivatottak és kiválóan motiválják tanítványaikat.

További információért látogass el az edzőterem honlapjára: https://tfwg12.hu/

 

(Czuczor Mónika, nyári diákmunkás a hivatalban)

Megosztom a cikket