Nevezzen Ön is az ételfőző versenyre!

Nagymamák, anyukák, konyhatündér apukák, baráti társaságok, gyermekek, figyelem!

Budakeszi Város Önkormányzata 2013. augusztus 25-én (vasárnap) a XIX. Családi Nap Fesztivál keretében egész napos ételfőző versenyt hirdet a Farkashegyi repülőtéren (2092 Budakeszi, 075/1 hrsz.).

 

Nevezési kategóriák:

  1. pörköltek, paprikások, tokányok (az ételhez illő és jól megválasztott köreteket a zsűri pluszként értékeli);
  2. összetett, különleges levesek (pl. gulyásleves, babgulyás, palócleves, gombócleves, halászlé stb.);
  3. káposztás ételek (pl. székely-, töltött káposzta stb.);

4.   egyéb, szabad tűzön készült ételek, kreációk (pl. slambuc vagy más tészták, vegetáriánus ételek, grillek stb.).

 

 

A jelentkező csapatok kb. 20-25 fő részére ízletes bográcsos vagy szabad tűzön elkészí­tett ételt főznek, a tűzifa kivételével minden hozzávalót maguk biztosítanak.

(2092 Budakeszi, Fő u. 171., Városháza buszmegálló)

összesen 70 kg, a választott ételhez szükséges hússal támogatja a főzőversenyen résztvevőket!

A nevezés módja

Az ételfőző versenyre bárki jelentkezhet, gyermekek, felnőttek, családok, baráti társaságok, civil szervezetek és vállalkozások egyaránt. Postán, személyesen (Budakeszi Polgármesteri Hivatal ? Kabinet, 2092 Budakeszi, Fő u. 179.), faxon (06-23-535-712) vagy e-mailen (pm.titkar@budakeszi.hu) a csapat fantázianevének, a főszakács nevének, az elkészítendő étel nevének, kategóriájának és az étel receptjének a megküldésével.

Nevezési díj

Nevezési díj csapatonként 3 000 Ft, melyet a nevezési határidőig 2013. augusztus 15. csütörtök 12 óráig kérünk befizetni a polgármesteri hivatal pénztárába, vagy átutalással az önkormányzat 11742348-15390022-00930000 OTP bankszámlaszámára. A közleményben kérjük feltüntetni: ételfőző verseny. A nevezési díj befizetésének elmulasztásával a csapat az ételfőző versenyen nem vehet részt!

 

A Békebeli húsbolt támogatásának átvétele

A Békebeli húsboltban (2092 Budakeszi, Fő u. 171.) a csapat, a főszakács és az elkészítendő étel nevének bemondásával 2013. augusztus 23-án, pénteken 07-18 óráig, illetve 2013. augusztus 24-én, szombaton 07-13 óráig. Figyelem! A 70 kg-os mennyiség nem csapatonként, hanem az összes csapatra értendő, és a csapatok számától függ, hogy egy-egy csapat hány kg hústámogatásban részesül!

 

Díjazás

Az ételeket háromtagú szakmai zsűri értékeli és díjazza. A verseny abszolút győztese elnyeri Józsa Lajos ,nemzetközi szinten elismert, Budakeszin élő szobrászművész alkotását, a Vándordíjat. Ezt a vándordíjat az nyerheti el véglegesen, aki három alkalommal abszolút győztes lesz. Minden kategória első három helyezettje oklevelet, ajándékcsomagot és érmet kap. A gyermek csapatok különdíjban részesülnek. Minden kategóriában az első helyezett receptjét közzétesszük a Budakeszi Hírmondó 2013. évi szeptemberi számában.

Nevezési határidő: 2013. augusztus 15. 12 óra

A csapatok egy kategórián belül egy étellel indulhatnak. A verseny napján a hivatalos kezdési időpont 7.30 óra. Ezen időpontot megelőzően a csapatok elfoglalhatják helyüket, előkészülhetnek, de a főzést nem kezdhetik meg. A főzés helyét a helyszínen, a szervezők jelölik ki.

A

támogatásával főzzön Ön is!


Megosztom a cikket